Lastavice

Feb 27, 2013 od     8 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

A što su to zapravo „Lastavice“ ? Nisu to ptice već je to pjevački zbor Kluba starijih osoba Belveder-Kozala.Tako ih je nazvala i posvetila im pjesmicu gospođa Savka Kolundžić,  članica Kluba starijih osoba Zamet. Svojim izgledom i prpošnim nastupom zaista su i opravdale taj naziv.

P9120058

A pjesma ide ovako:

LASTAVICE

Drage naše lastavice

Najljepše su one ptice.

Vesele su, raspjevane,

Uljepšaju svima dane.

Kad ih čuješ moraš stati,

Oduška srcu dati.

Kada puste gromki glas,

Razvesele sviju nas.

Svaka pjesma srce liječi,

Ja za njih nemam riječi.

Ali zato imam hvale,

Ma sve su nas nasmijale.

Lastavice samo tako,

Ni pjevati nije lako.

Lastavice raširile krila,

Da bi pjesma veselija bila.

Blago onom ko vas ima,

Zapjevajte nama svima.

 

Članovi Kluba starijih osoba Belveder-Kozala vrlo su aktivni na svim poljima. Samo neke od aktivnosti već su opisane na internetskim  stranicama za umirovljenike.  Ovom prilikom namjera nam je predstaviti jednu od vrlo istaknutih aktivnosti Kluba a to je naš zbor. Ideja o osnivanju zbora nastala je prije nekoliko godina u toku druženja u prostorijama Kluba gdje je uvijek veselo uz pjesmu. I tako je ubrzo formiran zbor koji je marljivim radom pod vodstvom gospođe Annamarie Frunzi-Palaveršić danas prepoznatljiv u krugovima umirovljenika. Nastupaju na raznim manifestacijama kao što su susreti umirovljenika u Maksimiru, u Golubinjaku, u Filodramatici, u Domu umirovljenika Kantrida i Krk te ostalim riječkim klubovima umirovljenika, na svim proslavama koje organizira naš Klub, kao i na raznim manifestacijama u gradu Rijeci gdje je često pozivan da doprinese svojim nastupom.

 

Ivanka Žunić, Klub Belveder-Kozala

8 Komentara + Dodajte komentar

 • Aktivne su naše “lastavice”.Sudjeluju u mnogim događanjima u gradu Rijeci i izvan nje.Marljivo vježbaju svakoga četvrtka,a po potrebi i češće.Svi izleti su popraćeni njihovom pjesmom…Bravo!!!

 • Beskrajno hvala ”LASTAVICAMA”. Prije svega na lijepim pjesmama a zatim na pomoći oko povratka vlastita samopouzdanja. Ni naša GLAZBENA SEKCIJA MU nije uopće toliko ”tanka” kako sam ja, u povremenu nastupu depresije i malodušja, znao pomisliti.

  Posebna hvala za pjesmu ”Ča je život vengo fantažija”.

 • bravo(i za moju susjedu!)-prava LASTAVICA!

 • jako ljepo,….samo tako dalje cure(lastavice)-puno pozdravlja-krasne ste!!!!

 • ljepe lastavice ! krasno jako ljepo,…samo tako-ljepo pjevate i izgledate-ljep pozdrav-zara

 • super ljepo…..krasno cure

 • Tako je lijepo da se u našim “zrelim” godinama možemo držati zajedno i oplemeniti našu svakodnevnicu. Dodjite u naš klub, pridružite nam se i sve će brige biti malo manje. Jedna naša članica zbora je jednom rekla a druge su se i složile s time da kada pjevamo, bilo na probama ili nastupima, brige nestanu, sve manje boli a osmjeh je prisutan.
  Dodjite u naš klub na vježbe. One će takodjer unijeti malo olakšanja bilo fizičko ili psihičko i svakodnevnica će poprimiti malo ljepše boje.
  Svašta se ugodnog kod nas dešava, komunikacija nam je jako važna. Žalimo se uvijek za nešto jer nas uvijek nešto boli ali na kraju se uz šalicu kave ili koji fini kolač svemu tome nasmijemo .
  Eto to je ta lijepa mogućnost da u zajedničkom druženju popravimo kvalitetu života i vidimo da nismo sami i da uvijek možemo jedan drugome pružiti ruku prijateljstva.
  Annamaria

 • .

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content