Ljubav kroz najlon vrećicu

Apr 18, 2013 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Ima raznih vrsta ljubavi.  Ljubav prema svojim  bližnjima, ljubav prema prijateljima, mladenačka ljubav,  ljubav prema lijepim stvarima, a ima jedna posebna vrsta ljubavi prema kućnim ljubimcima.  Ljubav prema kućnim ljubimcima iskazuje se na razne načine. Na primjer briga oko smještaja, oko prehrane, oblačenje kućnih ljubimaca u lijepe kaputiće, naglašavanje rodovnika, izvođenje u šetnju i briga o fiziološkim potrebama svojih ljubimaca. Ova posljednja ljubav često je vrlo dvojbena, što se vidi po ulicama našega grada. Lijepa uzica i lijepi kaputić, ali nema u džepu najlon vrećice.

P4040258

Sigurno vam se koji puta dogodilo da hodajući ulicom nagazite na nešto vrlo neugodno. Prva pomisao je  „vražja beštija“. Ali ne, nije “ beštija“ kriva. To je samo pas koji ima svoje potrebe, a pravi ljubitelj tog kućnog ljubimca, mora o njima voditi brigu.

Ima i svijetlih primjera. Sjedeći na klupi u parku vidjela sam mladu djevojku koja je izvela u šetnju svog psića i kad je on obavio svoje, štoviše na travnatom dijelu, ona je izvadila iz džepa najlon vrećicu, lijepo pokupila ostatke i bacila u kantu za otpatke.

P4170339

Nažalost takvih situacija ima vrlo malo, puno ima više nesavjesnih vlasnika kućnih ljubimaca koji lijepo čekaju da se njihov ljepotan istovari  na sred ulice i  produže dalje.

Kad bi svi vlasnici kućnih ljubimaca bili savjesni kao spomenuta djevojka naše bi ulice  bile mnogo čišće a prolaznici ne bi morali preskakati ili izvoditi slalome. Životinje ni krive ni dužne  ne bi se nazivale raznim pogrdnim imenima.

P6130272

3 Komentara + Dodajte komentar

  • Hodajući ulicama grada stalno preskačem te ” kakice “. Kad bi se plaćala kazna za nečišćenje navedenog (kao u nekim zemljama) , vjerojatno bi nekima proradila svijest…Bravo Ivanka na poticanju takve ljubavi!

  • Ja bi vlasnicima pasa nabila dobar porez pa bi za svojim ljubimcima bolje pazili,a ne da mi moramo na pod gledati da nebi zgazili “kakice”…

  • Draga Enza, ima i ovde kazne samo, niko njih ne prijavi i malo kontrolisaju oni koji Rade. ja se cudim, na primjer na setalistu Lunge mare i Volovsko, stoji tabla zabranjenog pasa, ljudi ne da ga vode nego i ne cistu, kad sam rekla polizioneru zasto nista ne cini a vidio kao i ja na istom momentu je to bilo-odgovori meni: pa cujte gospodjo ko ce to sad sa time da se bavi i da pise i osobnu traziti po ovoj ljepoj vrijeme. onda mene ne cudi sto drzavna kasa ne puni se i sto jos vaznije nema reda od gradjani jer ko se ne boji-nema respekta. To je to

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content