Ljubavne jadi

Nov 9, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava, Osobni dojmovi

Ljubav je bol na srcu mom, ljubav je preteška bol….
       Na proljeće u prelijepom cvijetnjaku rodio se je jedan mali leptirić. Zadovoljno je obilazio razno cvijeće i bio je zakupljen oprašivanjem raznog bilja da nije ni primijetio kako brzo prolaze dani. I tako je naš mali leptirić radio i radio i povremeno  gledao u druge leptiriće kako se manje brinu oko cvijeća, a više lete za lijepim leptiricama. Koji puta bi pomislio „ O sudbo kleta zašto i ja nisam takav?“ i nastavio sa poslom.

     Jednog dana je ugledao jednu lijepu leptiricu koju do sada nije vidio u svom okruženju. Imala je lijepa nježna smeđa krila prošarana žutim i crnim šarama. Leptirić je bio privučen nekakvom magičnom privlačnošću te je odletio blizu leptirice, no ona ga nije niti gledala. Prošlo je puno vremena dok je uspio privući njezinu pozornost. Još je više vremena prošlo dok se je uspio sprijateljiti sa njom. Konačno je leptirić zadovoljno letio sa svojom ljubljenom leptiricom.

     No jednog dana leptirica ga je pozdravila i otišla. Leptirić je ponovno bio sam i tužan. Opet se je bacio na posao, oprašivao cvjetiće i sa tugom gledao druge leptiriće kako u šetnju vode svoje male nasljednike. Jednog jutra dok je letio od cvijeta do cvijeta začuje jedan glasić. Okrene se i ugleda svoju voljenu leptiricu. Brzo zaboravi na svu tugu koju mu je prouzročila kada je otišla i radosno ostane sa njom. Dani prolaze i leptirić je bio sretan sa svojom dragom i pomisli  konačno je i meni svanulo u životu.

    

      Kako je sreća obično kratkotrajna jednog dana leptirica opet ode. Leptirić je opet upao u tugu i zavapio „ O sudbo kleta zašto si mi to učinila?“ Naravno da odgovora nije dobio. U tuzi je letio po poljima i gledao oko sebe, ali uzalud. Svoju ljubav nije ugledao, te je u trenucima tuge usmjerio pogled prema nebu i zavapio „Anđeli nebeski ako ugledate moju dragu recite joj da je volim još kao prvog dana i da ne mogu bez nje moje jedine ljubavi:“

     Dani prolaze, leptirić sa tugom obilazi i oprašuje cvijeće i nada se da će prije kraja života još jednom ugledati svoju leptiricu smeđih krila prošaranih žutim i crnim šarama i da će makar još jedan dan biti sretan.       

Za klub Zamet, Skok Silvio

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content