Maškarana fešta u Domu Kantrida

Feb 14, 2018 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Već dugi niz godina Dom za starije osobe Kantrida priređuje maškaranu feštu.

Tu naravno prisustvuju korisnici Doma i maškarane grupe iz svih klubova koji su u sklopu Doma, a to su Zamet, Potok, Belveder-Kozala, Vežica, Bulevard i Pećine.

Vrlo je zabavno kad se svi skupa nađemo u jednoj dvorani gdje se maskiramo, šminkamo a usput se šalimo i pjevamo.

Kada su sve pripreme gotove naša Marlen nam dade znak da se grupiramo po klubovima, a kako nas ima popriličan broj,  dugačka maškarana povorka krene prema sali gdje se  već uz živu glazbu čuje pjesma. Tu nas dočeka bend koji već godinama svira i u temperamentnom ritmu polke, valcera i drugih plesova dočeka cijelu povorku.  Kad se maškare iz klubova stope sa maškaranim korisnicima nastane opće veselje uz pjesmu i ples. Uz maškare u prepunoj dvorani ima i korisnika koji se ne maskiraju ali isto se pridruže općem  veselju. Tu se zaboravi na godine, brige i boljke, svi smo jedna velika obitelj koja prkosi vremenu koje je iza nas.

Ove godine su nam se pridružili i  „upokojenci“ iz Hrpelja kao i predstavnici Instituta  Anton Trstenjak iz Ljubljane.

U neko doba večeri posjetio nas je kao i svake godine meštar Toni sa svojom  pratiljom, kraljicom ovogodišnjeg karnevala, koja je svojom ljepotom i dražesti osvojila sve nas.

Kao i svake godine poslužena nam je i ukusna večera, kiseli kupus sa mesom i kobasicama koje smo naravno zalili čašom dobrog vina.

Nadamo se da smo i ove godine svojim prisustvom, pjevanjem, plesom i druženjem obradovale korisnike Doma i da ćemo iduće godine imati priliku da to ponovimo.

Na kraju sve pohvale osoblju Doma Kantrida na organizaciji fešte i hvala im što smo mogli doći u tako velikom broju i svi zajedno obilježiti ovogodišnji karneval.

 Annamaria,   KSO  Belveder-Kozala

1 Komentar + Dodajte komentar

  • NAJ NAJ Zenskice <3 <3
    sretno i veselo bilo …a danas neka van bude i Valentinovo <3

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content