Maškare, ča mogu maškare

Feb 1, 2018 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Sada je vrijeme maškara i mi kao vrijedne sljedbenice tradicije  obilježile smo maškaranu feštu u našem klubu u četvrtak, 25.o. mj.

Skupilo se jedno lijepo veselo društvo, dijelom maškarano i djelom ne. Dobrom raspoloženju je doprinijela i proslava dva rođendana.Oko 16,30 sati je došao naš prijatelj harmonikaš Lutvo sa kojim smo bile  dogovorile taj  dolazak a da nikom nismo ništa rekle. Iznenađenje je sve prisutne jako obradovalo.

Stolove smo obogatile slanim i slatkim delicijama koje su donijele naše slavljenice a i ostali. Pića nije nedostajalo i uz više zdravica smo uz harmoniku pjevale i plesale.

Na maškaranom druženju treba izabrati  dvije najbolje maske koje biramo svi tajnim glasovanjem. Prvu nagradu je dobila Tanja koja je u svom kostimu uspjela pokazati svu draž njenih oblina i dugih nogu. Drugu nagradu je dobila Zada koja je bila zubar, kompletirana sa svim mogućim i nemogućim instrumentima koje ta struka obuhvaća.Na leđima je imala još i transparent na kojem je pisalo:  VIDLJIVO NA PRILOŽENOJ SLICI

 Nakon svečanog uručenja skromnih nagrada muzika, ples i pjevanje se nastavilo kad eto stigne Stella.Dakle, to je trebalo vidjeti.  Na glavi je imala stari, prastari  „borselino“ šešir,  suknja je bila složena od samih kravata ( gdje ih je samo skupila toliko ), na nogama čarape sa halterima i cipelice iz davnih, davnih dana.

Moramo priznati da smo se svi zadovoljni počeli razilaziti jer nas  za nekoliko dana čeka još jedan izazov !  Maškare u Domu Kantrida, pa se moramo i za tamo pomalo organizirati.

Lijepa su ta naša druženja, bezbrižne smo, ništa nas ne boli, zaboravimo na godine i brige a sve to nas ionako slijedeći dan dočeka. Ništa zato, mi se ne damo  !!!

 

 

 

Annamaria,   KSO Belveder-Kozala

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content