Moj drugi rođendan

Apr 17, 2013 od     5 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Zašto dva rođendana ? Ugledala sam svijet 6 .svibnja, prije više od pola stoljeća. Na taj dan slavim svoj prvi rođendan. Drugi slavim 22. rujna. Toga dana imala sam tešku prometnu nesreću 2005. godine. Sjećam se da je rosila sitna kišica. Nigdje nisam žurila, vozila sam polako. Ispred mene na cesti nije bilo nikoga…

Od tog trenutka, pa još par dana moje sjećanje je izbrisano kao posljedica potresa mozga. Po riječima vozača kamiona (mješalice za beton), ja sam na zavoju proklizila s mojom opel-corsom i sudarila se s kamionom.

696

Do danas mi se sjećanje na tu nesreću nije vratilo, ali su ostale mnoge  posljedice. Zračni jastuk nije se otvorio, te sam najveći udarac imala u glavu. Nos je bio slomljen i sa velikom ranom. Imala sam razderotinu iznad jednog oka. Centar za ravnotežu je poremećen, a zujanje u ušima prati me od tog dana.

692

Udarac je “udesio” i moja koljena i kralježnicu. Bolovi me podsjećaju na to moje ” novo ” rođenje, ali kažem sama sebi : ŽIVA SAM !

Treba uživati u svakom trenutku života, pogotovo kad ti se pružila još jedna prilika.

Enza Matijević, KSO Belveder-Kozala

694

5 Komentara + Dodajte komentar

  • Nisi se nikad pohvalila.Stvarno užasno iskustvo.

    • Da, užasno iskustvo…Ali, živa sam ! Auto je lošije prošao,jer je bila totalna šteta…

  • život je nepredvidljiv.. ;) nikada ne znaš šta te stvarno čeka, možeš slutiti ali ipak završnu riječ ima netko drugi ;) bitno da si ok ;)

  • Vidjevši ove slike divim se vašem optimizmu. Svaka čast ! Želim vam da vas koljena i kralježnica što manje podsjeću na taj događaj.

  • Draga Enza, mi cemo sa tobom zajedno slaviti tvoj drugi Rodjendan. a u istinito je to da poslije svaki dan je vrijednost i potpuno drugacije ga zivis (svesno) nego prije-Bog da te cuva i manje boli ti zelim.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content