Moj hobi

Aug 28, 2017 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

U članku o uređenju prostorija našeg kluba spomenuta sam kao „umjetnica“ pa ovime želim čitateljima opisati moje umjetničke sklonosti. 

Kao i sve bake i none kad sam išla u mirovinu bavila sam se najljepšim poslom, a to je čuvanje unuka. Imam petero unučadi, ali moj odlazak u mirovinu se poklopio sa ranim djetinjstvom moga najmlađeg unučića koji mi je uljepšao prve dane mirovine. Međutim, vrijeme brzo prolazi i on je krenuo u vrtić, a ja sam počela razmišljati čime ću se baviti da ne  bude monotono i  svede se na gledanje tv serija.

Još kao dijete voljela sam crtati gdje god sam stigla, po zidovima, na papiru, od gline sam pravila figure, od peglane slame sam izrađivala slike čamaca i galija. U osmom razredu osnovne škole dobila sam prve tempere i tada je nastala ova slika.

Nakon dvije godine napravila sam ovu sliku sa furnirom.

Dok sam bila u radnom odnosu nisam imala vremena za svoj kreativni rad, tako da sam se tek u mirovini posvetila tome. Pohađala sam nekoliko kreativnih radionica raznih tehnika kao „decoupage“, “ sospeso trasparente“  i „one stroke“  kao i tehniku izrada slika sa rebrastim papirom.

Do sada sam napravila preko četiristo što slika, tanjura, boca, kutija i još mnogo drugih meni dragih radova. Bilo bi drago da i vama pokažem dio tih mojih uradaka, stoga po svom izboru želim vam na ovoj stranici u galeriji pokazati jedan mali dio mog stvaralaštva.

Ljiljana Savić  KSO Belveder-Kozala

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Najljepše što možeš raditi kad si u mirovini jest baviti se kreativnim radom.Ako i nije savršene izrade kao vaš ipak se treba upustiti u stvaralaštvo.Treba pustiti dijete u sebi da se razigra. Čestitam na radovima.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content