Na Podvežici je obilježen Dan PGŽ

Apr 12, 2013 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Matica umirovljenika Primorsko-goranske županije već sedmu godinu u povodu Dana Primorsko-goranske županije organizira susret umirovljenika PGŽ. Započelo se sa susretima u Rijeci,nakon toga slijede Crikvenica, Čavle, Bakar, dva puta Krk i ove godine ponovno Rijeka. Susreti se organiziraju uvijek u 4. mjesecu i sastoje se od sportskog i kulturno-zabavnog dijela programa.

IMG_7861

U sportskom dijelu programa standardne discipline su boćanje,šah,pikado,briškula i trešeta. U kulturno-zabavnim programu sudjeluju umirovljenički zborovi, klape i folklorne sekcije.

Cilj okupljanja je druženje umirovljenika s “mora i gorja”, unapređenje tjelesne aktivnost i zdravog sportskog duha, te razmatranje aktualnih tema relevantnih za umirovljenike (uvijek je organiziran okrugli stol).

Pokrovitelj svih susreta je PGŽ, a supokrovitelji su gradovi i općine-domaćini.

IMG_7850

Na ovogodišnjem druženju u Boćarskom domu na Podvežici sudjelovalo je oko 450 umirovljenika. Simboličnim koštivanjem boće, skup je otvorio v.d. župana PGŽ Vidoje Vujić. Skup je uveličala pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Ankica Perhat, kao i zamjenik gradonačelnika Rijeke, Miroslav Matešić.

IMG_7863

Prisutne je uoči otvaranja, uz v.d. župana, pozdravio i predsjednik Matice umirovljenika PGŽ Anđelko Manestar. Glazbenu notu otvaranju dali su zbor Matice umirovljenika grada Rijeke i muška klapa umirovljenika s Krka.

Nakon ceremonije otvaranja, sudionici su predahnuli uz jutarnji obrok te započeli natjecanja.

IMG_7856

Više slika možete pogledati u fotogaleriji: https://penzici.rijeka.hr/na-podvezici-je-obiljezen-dan-pgz/

3 Komentara + Dodajte komentar

  • Pozdrav svim natjecateljima, čestitke pobjednicima ma iz kojih klubova dolazili, a poseban pozdrav i čestitke mojima iz kluba Belveder-Kozala, kao i mojoj prijateljici Mireli iz kluba Kastav !!!

  • Svim natjecateljima lijepi pozdrav čestitke pobjednicima a posebno pozdravljam klub Belveder -Kozala.

  • Čestitam pobjednicima,bilo je super i divno druženje,pozdrav klubu POTOK i BELVEDER.-KOZALA!!!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content