Najava novih predavanja-Sveučilište za 3. dob

Nov 20, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Sveučilište za 3. dob nastavlja s najavama online prgrama!

Kao što je već najavljeno, u četvrtak u 12h profesorica Diana Stolac pričat će o riječkim natpisima, a sljedeće u nizu predavanja zakazano je za srijedu, 25.11. u 13 sati, na temu Kako smo se nekad igrali – prilog za međugeneracijsko razumijevanje. Predavanje će, na Zoomu, održati umirovljena profesorica Jasna Krstović, a za sve vas koji se ne možete pridružiti predavanju, na zahtjev vam se može poslati snimku istog!  

 

  • Online ciklus raznovrsnih predavanja    

Vrijeme: srijeda, 25.11. u 13h

Mjesto: Zoom platforma Sveučilišta za 3.dob

Direktna poveznica: OVDJE

Predavačica: prof. dr. sc. Jasna Krstović ( u mirovini)

Kontakt: jasna.krstovic@uniri.hr

 

Sažetak:

Igra je temeljna ljudska aktivnost i dio ljudske prirode. Čovjek je po prirodi „homo ludens“ i igra se tijekom cijelog života. Igra je i socijalna tvorevina i na nju značajno utječe vrijeme i okolnosti u kojima se igramo. Kao takva, nije odoljela ubrzanom razvojnom ritmu suvremenog života. Promjene u igri su velike! Tolike da nerijetko izazivaju nerazumijevanje i nesuglasice u odnosima između roditelja i njihove djece. Pri tom, roditelji, „zaustavljeni“ u svojim igrama i igrolikim aktivnostima žele svoju djecu zainteresirati upravo za te igre koje je, prema mišljenju djece pregazilo vrijeme. Može li se u ovome naći kompromis? U predavanju ćemo naznačiti vrijednosti tradicionalnih igara kao odgovor na nove igre kako bismo iz toga izašli poticajno osnaženi za igru u suvremenim uvjetima života.

 

  • Predlažemo vam virtualnu šetnju laboratorijima na Tehničkom fakultetu:

https://fest.riteh.hr/dani-otvorenih-laboratorija/?fbclid=IwAR1C3Bu_JD-HvTNUEH4mUZYg1ABiastlnGBPT_JvdPl2VtRgxatmGlPrFMM

 

  • Svakako predlažemo da pogledate i online konferenciju Vrli novi svijet

U četvrtak, 12. studenog 2000. održana je online konferencija pod nazivom Brave New World? Democracy, Rights and Justice in COVID-19 Era, četvrta u nizu konferencija pod nazivom ”COVID-19 Messages”.

Sveučilište u Rijeci i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – Zavod za biomedicinske znanosti u Rijeci organizatori su ovog interdisciplinarnog znanstvenog skupa. Uvodne riječi iznijeli su rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, voditelj Zavoda za biomedicinske znanosti u Rijeci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Daniel Rukavina, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka i pomoćnik rektorice Sveučilišta u Rijeci za istraživanje, internacionalizaciju i projekte prof. dr. sc. Alen Ružić i pomoćnik rektorice Sveučilišta u Rijeci za pitanja etike i akademskog integriteta te redoviti profesor na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Elvio Baccarini.

 

Više o konferenciji OVDJE: https://uniri.hr/vijesti/4-covid-19-konferencija-vrli-novi-svijet/

 

SNIMKA, OVDJE: https://zoom.us/rec/play/qh_Ce3n1mOct1-dXql-BrWytLM8KO7wdTKQchjDLjtJNKwdPYiY6HvXF3cyPkWoCTdfLRZzBGYPhO0Md.YHvf3mamhMHiu_0A?continueMode=true&_x_zm_rtaid=9MpNm2TLTWaqhgPyD4lluQ.1605258341085.60a4f6b13a4e02c6e067fb2a5dd4be3c&_x_zm_rhtaid=746

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content