Najbolji rekreativci među penzićima

Jun 19, 2012 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

U sklopu akcije Da Kružna ne bude tužna 2, koju je Matica umirovljenika grada Rijeke organizirala u četvrtak 14. lipnja 2012., podijeljene su nagrade najboljim klubovima umirovljenika.  Nagrade se odnose na sudjelovanje u prvoj rekreativnoj ligi Matice koja je trajala tijekom proljeća.

Tijekom akcije odigrala su se i dva turnira – u pikadu te u trešeti i briškuli. Tjedan dana prije odigran je turnir u šahu.

 

 

U ligi u boćanju najbolji je bio Klub Pehlin, drugo je mjesto osvojio Klub Kantrida, a treće Klub Potok. Za Pehlin su nastupali Vazmoslav Tibljaš, Matija Radičević, Erminio Simonović, Eliseo Kučić i Želimir Lučić.

 

Najbolji kartaši dolaze iz Kluba Trsat koji je pobjednik lige, ali i turnira koji se održao na sam dan akcije Da Kružna ne bude tužna 2. Drugoplasirani klub u ligi bio je Klub Srdoči, a na trećemu je mjestu Klub Kantrida. Klub Trsat predstavljali su Josip Matković i Eduard Manzoni.

 

Najbolji pikado igra se u Klubu Srdoči, koji je i pobjednik lige. Drugo mjesto pripalo je Klubu Škurinje, a treće Klubu Potok. Srdoči su predstavljale Duška Milih, Julija Goldštajn, Ivanka Čabraja, Antonija Bubanj, Milka Vuković, Zvjezdana Jurišić, Stana Popadić i Miranda Benzan.

Pojedinačno, najbolja igračica u ligaškom dijelu natjecanja bila je Marica Tovarović iz Kluba Trsat.

Osvajačice turnira održanog 14. lipnja 2012. bile su igračice Kluba Trsat.

 

Klub Centar dao je nabolje šahiste u ligi, drugoplasirani je Klub Potok i trećeplasirani Klub Belveder. Za Centar su šah igrali Božo Zrilić, Slobodan Tojaga i Ištvan Demeter.

Pojedinačni turnir održan nakon odigrane lige osvojio je Božo Zrilić.

 

U proljeće 2012. prvi se put održalo ligaško natjecanje u aktivnostima koje su popularne među umirovljenicima. Sudjelovalo je gotovo stotinu natjecatelja i natjecateljica. Iako svi vole biti najbolji, cilj je lige druženje klubova umirovljenika i održavanje mentalne i tjelesne vitalnosti u trećoj životnoj dobi.

 

Čestitamo svim sudionicima na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content