Naši golubovi

Mar 13, 2013 od     8 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Stvaranje novog života na našem balkonu. Lijepi zimski dan. Na balkonu okupanom suncem nešto se neobično događa. Na suhoj zemlji, ostatku od prošlogodišnjeg cvijeća mirmo leži   golubica. Zaokupila je moju pažnju pa pogledam i drugi dan. Isti prizor, golubica mirno leži ali malo, malo pa navrati i golub sa grančicom u kljunu. I tako bezbroj puta dok golubica potpuno ne svije gnijezdo na koje će položiti dva jaja.

I tako danima ona strpljivo leži i svojim tijelom grije svoje buduće mlade a tata golub neumorno je posjećuje i nosi hranu i još po koju grančicu da bi njegovoj dragoj bilo što udobnije. Ponekad leže zajedno u gnijezdu. Prekrasan prizor. Nakon otprilike petnaestak dana naša golubinja obitelj poveća se za dva člana. I tu počinje naša  glazbena priča…….

Nakon otprilike mjesec i tjedan dana naši golubovi odlaze u novi život. Razviju svoja krila prekrasnih boja i veselo odlepršaju. Prvih dana često se vraćaju na „svoj“ balkon. Dugo vremena poslije kad god bi koji golub sletio na naš balkon sa sjetom bih se upitala dali je to jedan od naših golubova……….

Ivanka Žunić, Klub Belveder-Kozala

8 Komentara + Dodajte komentar

 • Imeni je tako bilo na balkonu prije nekoliko godina. Jako lijepo.

 • Živjela sam u gradu i svaki dan su golubovi i grlice dolazile na naš prozor.Izmrvili smo im kruh i gledali kako jedu.Ova lijepa priča vratila me u djetinjstvo!

 • Stovana Ivanka Zunic (Belveder-Kozala),

  Nazalost nisam uspjela vidjeti video (pokusat cu kad budem imala vise vremena), ali prica je dirljiva. Kad bi barem koji par golubova savio gnijezdo negdje da to ja mogu promatrati…

  Jeste li mozda u rodu sa pokojnim slikarom Zunic-em (ima kcer Dubravku, zivi u Zagrebu)?

  Srdacno, Ranka

  • Drago mi je da vam se priča sviđa, kad pogledate video nadam se da će vam se i on svidjeti. Koliko znam nismo u rodu sa pokojnim slikarom ali je moj suprug bio iz istog kraja i oni su se vjerojatno znali.

   Srdačan pozdrav, Ivanka !!

 • Stovana Ivanka,

  Nisam uspjela otvoriti video (probat cu kad budem imala vise vremena), ali prica je dirljiva…kad bi barem koji par golubova savio gnijezdo da ja to mogu promatrati!

  Da li ste mozda u rodu sa pokojnim slikarom Zunic-em (zivio je kraj KBC Rijeka; ima kcer Dubravku u Zagrebu)?

  Srdacno, Ranka

 • Ovo je prekrasno. Tri puta sam pogledala i spremila u moju mapu “Životinje”.
  Hvala vam!

 • Zaista uzivam gledajuci ovaj video uradak.
  I ja sam imala par godina za redom golubice u tegli od cvijeca.
  Predivan opis!

 • Lijepi video o golubima,ja sam u mom vrtu tako hranila galeba koji je mladi pao u vrt,mati ga je pratila samo iz daleka ,a jam sam mu nosila inćune svaki dan dok nije ojačao i odletio sa ostalim galebima,ne mogu opisati kakvo je to bilo veselje i koliko galeba je došlo po njega..Pozdrav!!!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content