Nordijsko hodanje-Crekvina-Kastav

Feb 3, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

 

U utorak 2. veljače nastavljene su aktivnosti upoznavanja riječke okolice sekcije nordijskog hodanja.

Našli smo se u Kastvu preciznije na Trgu Crekvina. Trg je dobio ime po velikoj crkvi koju su u 17. stoljeću počeli graditi Isusovci, crkve koja nikad nije završena, a radovi na njoj su prestali zabranom rada isusovačkog reda 1773. godine i  njihovim odlaskom iz ovog kraja. Po gabaritima to je trebala biti najveća crkva na istočnoj obali Jadrana (50x20m). Trenutačno se odvijaju radovi na Trgu koji bi trebali pretvoriti Crekvinu u ljetnu pozornicu. Nažalost, stoljetna stabla koja su krasila Trg morala su biti, zbog starosti i bolesti,  posječena.

Nakon zagrijavanja sudionici, podijeljenih u nekoliko grupa (u prvom redu zbog brojnosti sudionika, ali i zbog fizičke spreme i ovladanosti tehnikom nordijskog hodanja) krenuli su kroz prekrasnu Kastavsku šumu. Cilj hodnje je bio otprilike sat vremena udaljen lovački dom Zvirić. Po dolasku i kratkoj okrjepi vratili smo se zadovoljni na polazište.

Sudionici ovih pohoda dolaze nam iz svih dijelova riječkog prstena a ovaj put posebnu pohvalu zaslužuju sudionice iz Bakra kojima je, da bi došle do Kastava, trebalo skoro dva sata putovanja autobusima.

Slijedeći utorak, 09. veljače  u 11 sati, pozivamo članove Matice umirovljenika grada Rijeke na susret na Gornjoj  Vežici na brdu Sv. Križ. Polazak je od zvjezdarnice i krećemo se prema kapelici i nazad. Najavljujemo više grupa već prema mogućnostima hodača i broja posjetitelja Staza nije zahtjevna ali ćemo više vremena posvetiti vježbama snage i istezanju. Ukupno vrijeme trajanja pohoda je cca dva sata.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content