Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela

Mar 11, 2013 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno

U četvrtak 7. ožujka službenici I. Policijske postaje u Rijeci bili su gosti u Klubu starijih osoba “Belveder-Kozala”. Razgovaralo se o povećanoj pojavi kaznenih djela na našem području gdje su žrtve osobe zrelije životne dobi. Prema iznesenim podacima u poslijednje dvije godine povećao se broj drskih krađa, prijevara na kućnom pragu i uličnim prijevarama.

P3070005 P3070004

Poloicijski službenici gospođa Antonija Ferenčak i gospodin Veseljko Vukelić objašnjavali su novi Kazneni zakon. Iznoseći razne  primjere iz prakse I. Policijske postaje upozorili su nas da mi sami moramo posvetiti veću pažnju  kod otvaranja svojih vrata nepoznatim osobama.

Isto tako da nakit koji nosimo može biti mamac za ulične krađe. Ove krađe nisu unaprijed planirane, već su pitanje trenutka, a izvršioci su uglavnom “mirni prolaznici” koje  mi niti ne primjećujemo.

P3070006

U razgovoru  čulo se dosta primjera iz života nazočnih, jer moramo priznati, svatko od nas barem je jednom bio u situaciji da ga je netko prevario ili bar to pokušao. Uglavnom, zaključak je,budite oprezni u ophođenju sa nepoznatima i sve događaje javitie nadlženim službama, kako bi dobili bolji uvid o područjima gdje se takva djela pojavljuju kako bi mogli bolje djelovati.

Sa sličnim razgovorima nastaviti ćemo i dalje, uključujući i probleme sigurnosti sudionika u prometu.

3 Komentara + Dodajte komentar

  • Korisno predavanje koje su svi pozorno slušali!!!

  • Svima bi nam dobrodoslo ovakvo predavanje

  • Evo i nedavno se dogodila u Rijeci prevara sa “zlatnim” lančićem”.
    Prevarena je 80-godišnja bakica. Zato: O P R E Z !

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content