Penzići diplomirali strane jezike

Jun 18, 2013 od     9 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Matica umirovljenika grada Rijeke treću godinu zaredom je organizirala tečajeve stranih jezika za svoje članove.U suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci, studenti anglistike, germanistike i talijanistike su tijekom školske godine 2012/2013 volonterski podučavali umirovljenike  engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Nakon skromnog početka prije tri godine, kada smo krenuli s 40-ak polaznika, ove godine je tečajeve uspješno završio 131 član Matice.

IMG_8554

Tijekom godine predavanja su bila organizirana u sedam grupa engleskog jezika, tri grupe njemačkog jezika i dvije grupe talijanskog jezika. Umirovljenici su jednom tjedno slušali predavanja, a vrijeme do sljedećeg sata ispunjavali su rješavanjem domaćih zadaća.

IMG_8548

Cijeli ovaj projekt ne bi bio moguć bez volonterskog rada studenata završnih godina triju studija, koji podučavajući umirovljenike stječu prva iskustva u ulozi profesora. Naglašavamo odličnu suradnju s pročelnicima spomenutih odsjeka pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, koji su prepoznali vrijednost ovih projekata  za obje uključene strane.

IMG_8551

Stoga su i na podjeli pohvalnica svima koji su završili tečaj, održanoj u Gradskoj vijećnici, prisustvovale pročelnice odsjeka za anglistiku Maja Brala, germanistiku Aneta Stojić i talijanistiku Gianna Mazzieri Sanković. Također, bili su prisutni volonteri sa sva tri odsjeka koji su primili zahvalnice i poklone od strane Matice, a brojni umirovljenici su dodali još jednu pohvalnicu u svoju kolekciju.

vlcsnap-2013-06-18-11h17m23s140

Svi prisutni su se složili kako je za umirovljenike veliku uspjeh što imaju hrabrosti i volje ulagati u sebe i održavati svoje mentalno zdravlje. Zadovoljstvo svih uključenih jamstvo je da će se ovaj projekt nastaviti i u sljedećoj školskoj godini na zadovoljstvo brojnih umirovljenika koji se očito aktivno spremaju za Europu.

IMG_8555

9 Komentara + Dodajte komentar

 • Čestitke svima,svaka čast,pozdrav Auzilija…..

 • super stvar , barem za osnovne komunikacije , Pozdrav

 • Čestitke polaznicima! Kad se vratim iz Australije eto i mene na tečaju talijanskog i engleskog!!

 • čestitam našim penzionerima samo tako neka nastave.

 • šteta da nisam i ja bio….

 • Neču ovo komentirati ali svejedno Hvala kordinatoru iako nije bilo nikakve obavijesti od njega gdje i kada će se izvršiti podjela pohvalnica onima koji su uspješno završili tečaj. Ako sam propustio takovu obavijest ja mu se ispričavam.
  Srdačan pozdrav i Hvala još jednom!!!!

 • Ovo je vrlo lijepo. Pohvale svima.
  Kada su upisi za slijedeće tečajeve? Voljela bih znati, te molim lijepo, da mi odgovorite.

  Hvala.

  Lj. Majer-Pejnović

  Rijeka,
  19. liupnja 2013.

 • Gospodine Jozo, obavijest je proslijeđena vašim predavačima 3 tjedna uoči događanja i oni su je vama prenijeli. Tako su gospođe iz vaše grupe bile na podjeli i dobile pohvalnice, a vas vaša čeka u Matici.

  Ljiljana, za vas kao i za sve druge zainteresirane, vrijedi informacija da se prijave za novi tečaj primaju svake godine u 9. mjesecu, a o svemu će točnije obavijesti biti na Radio Rijeci u emisiji Zlatne godine, nedjeljom u 9:00 sati, na oglasnim pločama u Matici i na ovim stranicama. Sretno!

 • ” Diplomirala ” talijanski !!! Bilo je lijepo druženje u učenju stranog jezika sa našom volonterkom Fanny Superina !

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content