Penzići sadili tulipane

Dec 14, 2012 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Volonterska akcija sadnje lukovica tulipana održala se u četiri riječka parka od 11.-14. prosinca 2012. godine.

Sadnja tulipana

KD „Čistoća“ , Radna jedinica Održavanje zelenih površina organizirala je sadnju lukovica tulipana u riječkim parkovima Augusta Cesarca, Nike Katunara, Vladimira Nazora i Nikole Hosta. Matica umirovljenika grada Rijeke odazvala se pozivu KD „Čistoća“ i organizirala grupe umirovljenika koji su se u akciju uključili kroz volonterski rad. Akcija se održavala od 11.-14. prosinca  2012. godine, a sudjelovalo je tridesetak penzića iz Rijeke i okolice.

Sadnja tulipana

Iako nakon prvog snježnog vikenda u zemlji  vremenske prilike  nisu slutile na dobro, a temperatura se sva tri dana nije dizala iznad 5 stupnjeva Celzijevih, penzići su se i ovaj put rado odazvali i ispunili sve zadatke koje je pred njih stavila gđa Bia Gec, projektant za zelene površine u KD „Čistoća“. Komunalno društvo je osiguralo sav radni materijal i osvježenje, a kao nagradu umirovljenici su dobili majice te poneku lukovicu tulipana. Svi odrađeni volonterski sati biti će upisani u njihove volonterske knjižice. Preostaje samo čekati proljeće da plodovi njihova nesebičnog rada procvatu u svoj svojoj ljepoti.

Sadnja tulipana

3 Komentara + Dodajte komentar

 • Izgleda mi da ste mnogo marljiviji nego svedski penzioneri,penzioneri u svedskoj se samo zale i gundaju,kako su oni izgradili svedsku,a ovo im je placa za trud.Zelim vam puno uspjeha u radu i zdravlja.Blagoslovljen BNozic i Sretnu i zdravu i uspjesnu novu godinu.Zivjeli Castimir

 • Ovo je prvi glas da smo bolji od Šveđana :-) Hvala vam na pohvalama i lijepim željama Častimire. I mi vama želimo isto.

  • Pozdrav!
   Svidala mi se vasa briga o okolisu.
   Eto ko se je nadao i ovakvom nascinu prije pedeset godina, zar ne
   zivimo u jeno fantastnicno vrijeme ili je to ponavlja svaka generacija,jer najbolje je ono vrijeme u kojem
   se zivi,to su i starriji govorili,za sve to treba zdravlja i razum.Puno pozdrava i uspjeha u svemu sto nastojite i u sto vas srce vuce.castimir

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content