Pismo studenta

Jul 11, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Kako studenti opravdavaju „okinavu“? 

Gledajući u moj stari Indeks sjetio sam se svojeg studiranja i isprika kada student padne ispit i izmišlja  razlog zašto je pao kojeg će servirati kod kuće.  U moje vrijeme dok sam studirao pad na ispitu smo nazivali „Okinava“. Naravno uvijek je kriv onaj drugi: namrgođeni profa, teško pitanje, manjak sreće, dok sebe koji nismo naučili gradivo stavljamo na zadnje mjesto.  Pa pročitajmo ovo obrazloženje o padu ispita kroz pismo studentice zadnje godine studija koja studira izvan svog rodnog mjesta:

„Dragi roditelji ispričavam se što se nisam javila dva mjeseca te se to više neće ponoviti. Prije nego što nastavite čitati pismo sjednite na stolicu kako ne biste pali radi uzbuđenja dok ga budete čitali i uzmite čašu vode. Evo zašto vam se nisam javljala.

Jedne večeri sam stavila ulje na štednjak kako bih ispekla krumpir za večeru kada mi je zazvonio telefon. Malo duži razgovor, ulje se zapalilo, zadimio se je stan i ja sam u panici od požara skočila kroz prozor sa prvog kata i slomila ruku, nogu i rebra. Bila sam u bolnici. Dečko koji radi na benzinskoj pumpi, a koji je pozvao prvu pomoć me je posjećivao u bolnici i mi smo se zaljubili.

Da vam kažem da on nije naše vjere nego je malo tamniji kao oni glumci iz serije „Sulejman“ čije je i on vjere. I malo po malo ja sam ostala i trudna. Jedva čekam da vas upoznam sa njim kojeg ćete nadam se prihvatiti u obitelj. Kako ću nakon svega ovoga završiti studije i kada ne znam. Molim vas da ovo pismo obazrivo pročitate mome djedu i baki da ih ne zaboli srce pa da ne završe u bolnici.

Dragi roditelji da li vas je dovoljno šokiralo ovo moje pismo? Ako je nastavak  će vas razveseliti. Naime u stanu mi se nije zapalilo nikakvu ulje, nije bilo požara, nisam skočila kroz prozor i bila u bolnici, zdrava sam, nisam trudna jer sam još uvijek sama,  nemam ni dečka , a sve ovo sam vam napisala kako biste vidjeli da su mi se u životu mogle dogoditi puno gore stvari od one da sam pala ispit iz matematike“.

Poštovani čitatelji, nadam se da će vas nakon što ste pročitali ovo pismo manje boljeti srce kada vam vaša unuka ili unuk na fakultetu dožive „Okinavu“.

    

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content