Planinarenje Platak – Snježnik – Guslica

Jun 19, 2013 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

U subotu, 8. 6. 2013. planinarska sekcija Matice umirovljenika Rijeke predvođena planinarskim Društvom “Tranaverzalac” Rijeka održali su planinarski izlet koji je bio dosta zahtjevan. Bilo nas je 19 članova najviše penzića i pokoji polupenzić. Vrijeme nas je poslužilo odlično sve do poslije podne. Lijepo sunčano i sa prekrasnim pogledom na sve strane, planine raznih nijansi zelenih boja raznog raslinja, pogled za dušu i srce.

polazak za snježnik

Polazak je bio sa Platka u 8:00 sati ispred planinarskog doma “Sušak” odakle smo se uspinjali na Snježnik (1506 m n/v). Znojni i umorni dobro smo se odmorili i osvježili iz svog i prijateljskog ruksaka kod napuštenog planinarskog doma na Snježniku. Velika šteta za ovaj dom jer se pomalo urušava i opasno je biti na njegovom balkonu i nikoga nije briga iako je u nacionalnom parku “Risnjak”.

Ovako mi osvajamo vrhove

Dalje smo nastavili preko bregova do Guslice (1490 m n/v) i stigli oko 13:00 sati, odmorili se ručali, okrijepili i nastavili prema Platku. Kada smo ušli u gustu šumu naišli su oblaci počelo je jako grmiti i bilo nas je strah udara groma.Tada je pala komanda da se napravi razmak oko 5 m između osoba i da se metalni štapovi ne koriste nego da se drže u ruksaku ili u rukama iznad zemlje.

bukva do bukve

Kiša nas je pratila svega 10 minuta a onda smo proslavili u domu uz okrjepu, viceve i smijeh.

TVOJA ŠUMA

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content