“Plavo-zeleni Platak Fiumanka 2020”

Pod pokroviteljstvom PGŽ, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i HOO, Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ već šestu godinu za redom organizira Festival sportske rekreacije PGŽ.

Festival je osmišljen s namjerom poticanja što većeg broja stanovništva na bavljenje sportskom rekreacijom bez obzira na dob, spol i psiho – fizičke mogućnosti.  Sportska rekreacija je prevencija zdravlja te se kroz ovaj projekt građane potiče da im sportska rekreacija postane smisao života. Aktivnosti su strogo metodički sistematizirane tako da su prilagođene svoj populaciji, od predškolske dobi do umirovljenika i osoba s invaliditetom. Zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom COVID – 19 bolesti festival je ove godine organiziran u novom prihvatljivom izdanju. Kako bi ispoštovali sve mjere zaštite odabrane su tzv. „pojedinačne“ aktivnosti: nordijsko hodanje, planinarenje, biciklizam, trčanje, vježbanje u prirodi, jahanje, streličarstvo, badminton, crossminton, stolni tenis, sportsko – rekreativne igre, joga, disc golf, plivački maraton, edukacija i vožnja SUP daskama ( kupalište Kantrida) koje su se odvijale vikendom na Platku.

Organiziran je i zdravi kutak ( izradu smoothie napitaka), Decathlon zona i kutak za kućne ljubimce. Vrlo uspješno održana je manifestacija pod nazivom „Sva lica Platka“( Vertikalno i Sportsko lice Platka).

Finalna manifestacija festivala pod nazivom „Plavo – zeleni Platak Fiumanka 2020.“održat će se u subotu, 19. rujna s početkom u 11,00 sati na jezeru Platak. 

Cijelog dana će se održavati sportsko – rekreativne aktivnosti, a po prvi puta na Platak stiže i Fiumanka kao regata na jezeru za jedrilice modele „Dragon“, pod nazivom „Jako mala Fiumanka“.

Posebna atrakcija u predvečerje, bit će „Ples jedara“ uz reflektore i taktove muzike.

Predstavnici medija moći će isprobati  tzv. Duathlon ( kombinaciju  disk golfa i streličarstva), a Mario Mlinarić će održati svoj MM trening. Sve aktivnosti provodit će se uz poštovanje sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Primorsko – goranske županije.

Posebno ističemo aktivnost nordijsko hodanje i pješačenje za umirovljenike kojom se najavljuje projekt Matice umirovljenika“Navuci dres, smanji stres” kroz koji će biti organizirana sekcija nordijsko hodanje i kroz narednih par mjeseci će biti organizirane šetnice svaki tjedan uz stručno vodstvo. Svi zainteresirani se mogu javiti u Maticu osobno ili na broj telefona 051/212-109, a prvi službeni susret je predviđen za 22.9.2020. godine u 11:00 sati u Kružnoj.

Učinite nešto korisno za svoje zdravlje, dođite na Platak i provedite aktivno jedan dan u prirodi, jer svaki korak je važan!

 

PRIJEDLOG SATNICE ZA FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE

– „PLAVO – ZELENI PLATAK FIUMANKA 2020.“

 

11,00   –    PLANINARENJE– PD Kamenjak

                  ( Platak (jezero) – Malo Radeševo – Platak ( jezero) – lagana kružna staza – 2h

  • NORDIJSKO HODANJE( 7 km) – KŠR Gorovo
  • RODITELJI I DJECA U POKRETU –Savez školskih sportskih društava PGŽ
  • „NAVUCI DRES, SMANJI STRES“ – Matica umirovljenika grada Rijeke – kretanje u prirodi ( nordijsko hodanje i pješačenje za umirovljenike)

12,00 –  BICIKLIJADA – BK Grobnik – lagana staza 10 km

                                                            – sportsko- rekreativna ruta 25 km

13,00 – VJEŽBAJMO ZAJEDNO

                                 13,00 – Tatjana Stakić – Body  core

                                 13,40 – Milena Obradović Konjevoda- kružni trening

                                 14,15 – Romina Muškardin- Body harmony dance

 

13,00 – TURNIR U DISC GOLF-u

15,00 – MARIO MLINARIĆ- MM TRENING

16,00 – REGATA  ZA MODELE “DRAGON” – “JAKO MALA FIUMANKA 2020”

17,00 MEDIJSKI DUATHLON – streličarstvo i disc golf

18,00 – REGATA POBJEDNIKA FIUMANKE

18,30 – PROMOCIJA FIUMANKE

19,00 – PLES JEDARA

Završetak programa

ostale popratne aktivnosti:

od 13,00 –    streličarstvo-SK Ajkule

  • jahanje konja -ranč Angeli Bregi
  • disc golf– DGK Eagle Rijeka
  • kutak za kućne ljubimce– šetnja pasa iz azila
  • Decathlon zona
  • smoothie bike – Udruga Žmergo

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content