Pluća našeg kluba

Feb 28, 2013 od     5 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Ovdje cvijet, ovdje grm. Ovdje hibiskus, ovdje kućna lozica…Tako izgledaju prostorije našeg kluba. U svakom kutu, na polici, na ormaru, žive s nama zelena bića. Udišu naš ustajali  i težak zrak, a vraćaju nam čisti, mirisni kisik. Neke nas, samo zelenim lišćem, pozdravljaju svaki dan, dok nas hibiskus i afrička ljubičica razveseljavaju prekrasnim cvijetovima.

Posebno se raduju jednoj našoj članici a njihovoj ljubiteljici. „Cvjećarica“ Lili (tako ju mi zovemo) s mnogo pažnje i ljubavi pregleda svaki cvijet. S nekima malo popriča, nekoga samo pomiluje. Obriše s njih prašinu, skine suho lišće i zalije. Na proljeće dobiju novu zemlju i veću posudu.

cvjećarica Lili2 cvjećarica Lili

– Kako to da toliko voli cvijeće? – pitali smo Lili

– Oduvijek neobično volim cvijeće i brigu o njemu. Moj je balkon pun cvijeće koje mi sve uspjeva i cvate. Ranije, dok sam bila mlađa, bavila sam se i ručnim radom. Napravila sam nebrojeno mnogo stolnjaka, prekrivača i kompleta kukicom i najfinijim koncem koji sam mogla naći. Nakon što sam puno toga poklonila, ostatak je spremljen u ladice. Sada se zabavljam igrajući boće, brigom o bolesnoj susjedi, druženjem u klubu i cvijećem – naravno. Koliko god ja njima dajem pažnje i ljubavi, toliko mene veseli svaki pogled na njih.

5 Komentara + Dodajte komentar

  • Vrijedna je gospođa Lili, za svaku pohvalu.Želimo joj još puno godina da bude tako aktivna…

  • Moje iskreno divljenje,samo tako dalje!

  • I biljke su živa bića zato odgovaraju na beskrajnu ljubav gospođe Lili,Biti okružen biljkama i uživati u njihovoj ljepoti poseban je doživljaj.Najljepši pozdrav ljubiteljici biljaka,gospođi Lili!!!

  • LILI SAMO TI KRAJ TIH ROŽICA FALI JEDAN PRAVI
    LIJEP POZ. ANITA

  • Bravo Lili……vidi se da s ljubavi i pažnjom brine o cvijeću……najljepše pohvale!!!!!!!!!!!!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content