Poklon priča

Mar 8, 2013 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno

Baka sa Zameta poklanja priču vašim  unucima o neobičnom kišobranu koji je volio  kišu.

KIŠOBRAN

Adrian je volio kišu. Okrenuo bi lice prema oblacima, ispružio jezik i čekao da  padne kap. Rekao je da pije kišu. Ali, danas je padala jaka kiša pa nismo mogli izaći u šetnju. Nije se rastužio. Igrat će se sa Davidom u sobi.

Dočekao je i sunčani dan, igre loptom, vožnju biciklom.  Krenuo je prema vratima i čuo  šapat: “ I ja bih se rado prošetao vani na igralištu“. Pogledao je u kut ormara i vidio samo stari, zaboravljeni kišobran. Blijedih šara na izgužvanoj haljini.

Pomislio je: “Da li mi se to učinilo ili bi on stvarno volio izaći na dvorište? Ali, kako da ga uzmeme kad je vani sunce? Svi će mi se smijati, jer kišobran se nosi samo po kiši.“  Izašao je u vrt na igru i ubrzo zaboravio  kišobran.

kišobran

Nakon nekoliko dana opet je čuo šum kiše.  Sjetio se kišobrana, uzeo ga i veselo se uputio  prema vratima. Mama ga je začuđeno upitala: “Kuda si krenuo po toj kiši?“

„Vodim kišobran u šetnju!“-ozbiljno će Adrian.

„Zar i to netko radi??“ nasmije se mama i otvori mu vrata.

„A što misliš, kako je njemu bilo svih ovih dana zatvorenom u oramaru. Vidi kako je blijed.“

Kad ga je vani rastvorio čulo se veselo “KLIK“ i najednom su boje zasjale, haljina se napela a malene kapi kiše veselo dočekale novi tobogan.

Adrianu se opet učinilo da je čuo šapat: “Oh,kakav divan dan.Hvala ti Adriane!“

 

3 Komentara + Dodajte komentar

  • Izuzetno lijepa i duhovita priča ! Uistinu treba imati mašte.

  • Priču možemo (ja tako želim, a preporučujem i drugima) shvatiti i šire, da bez obzira koliko smo ”stari”, blijedi i bolesni, trebamo izaći u šetnju i za lijepog vremena i kada pada kiša. Svima nam to treba: zrak, šetnja i boje će nam biti ljepše (čitajte: raspoloženje).

    Pozdravljam nastojanje i trud.

  • Slažem se,Lilly sa Vašim komentarom….Ali,u toj priči postoji i ova poruka: Svi,a posebno mi stariji,trebamo pažnju i ljubav! Veseli nas poljubac unučadi,šetnja sa svojom djecom…Dan nam je odmah sunčan,iako pada kiša…

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content