Posjet starijim članovima

Jan 8, 2018 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

… nama koji obavljamo tu aktivnost je najveće zadovoljstvo kada vidimo koliko tim ljudima znači naš posjet…

Pored brojnih aktivnosti u našem Klubu starijih osoba Belveder-Kozala jedna je i kućne posjete pred kraj godine. Naime, radi se o članovima koji  ili zbog visoke starosne dobi ili zbog bolesti ne mogu više dolaziti u klub na druženje. Osim kućnih posjeta obiđu se i naši članovi u Domu na Kantridi.

Za tu  aktivnost zaduženo  je nekoliko naših članica koje se pobrinu da sve bude lijepo organizirano. Otprilike mjesec dana prije napravi se prioritetna lista, nazove se svakog člana. Najprije se kroz razgovor vidi da li je osoba i fizički i osobno raspoložena za primanje kućnih posjeta jer od prošle godine u ovoj dobi se može puno toga promjeniti.

Dogovorimo se tko će koga posjetiti. Uglavnom je to standarna ekipa već nekoliko godina. Posjete se obavljaju u drugoj polovici prosinca. Uz jedan skromni poklon priloži se čestitka za Novu godinu.  

Nama koji obavljamo tu aktivnost je najveće zadovoljstvo kada vidimo koliko tim ljudima znači naš posjet. U vrlo ugodnom razgovoru provedemo s njima oko sat do dva i kroz razgovor čujemo mnoge priče iz njihovih života.  Imamo nekoliko osoba koje se približavalu stotom rođendanu.

Također dvije naše kolegice  svake godine obilaze naše članove u Domu Kantrida, ali nažalost  njih je svake godine sve manje.

Ivanka Žunić   KSO Belveder-Kozala

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content