Posljedice nepogode

Mar 19, 2014 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Visoki borovi i drugo drveće koje okružuje naše zgrade, bilo je raj za ptice i ljude. Za ljetnih vrućina imali smo spasonosni hlad.  Bojim se da ovog ljeta nećemo moći uživati u toj blagodati. Mnogo je borova i drugih stabala porušila jesenja orkanska bura.

Vrijedni radnici brzo su očistili prometnice i parkove pa se srušeno drvo iskoristilo za ogrijev potrebitih građana. Pile i strojevi brujali su do kasno u noć, ali su i naglo utihnuli na naše čuđenje.

DSC06586

Jer, ostalo je mnogo srušenih ivičnjaka i ogromnih panjeva izvučenih iz zemlje koji narušavaju izgled i predstavljaju opasnost za pješake i vozila

A nakon pet mjeseci od te nepogode izgleda da smo se svi pomirili s postojećim stanjem. Mirno prolazimo, vozimo se, s teškoćom parkiramo pored tih panjeva i strpljivo čekamo nove strojeve.  Kao stariji građani nemamo mogućnosti niti ih sami maknuti, niti utjecati na službu koja bi to trebala učiniti.

Fotografija-0002

Možda za nastalu situaciju ima opravdanih razloga, ali mi građani nismo s tim upoznati, jer očito netko misli da to nije naša briga. Mi mislimo da je, jer najviše trpimo posljedice nepogode i  daljneg nemara. Grad Rijeka nije samo centar već i okolica, pa bi odgovorne službe trbale znati s kakvim se neugodnostima mi stariji svakodnevno susrećemo.

Ipak se nadamo  da će s proljećem i suncem doći do uređenja i našeg okoliša.

Za klub Zamet

Meri M

Fotografija-0007

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Nadamo se da će se ipak netko sjetiti i srediti sve prije sezone !!!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content