Posljednji susret Star programa u ovoj godini

Dec 11, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava, Osobni dojmovi

U ponedjeljak  4. 12. o.g imali smo peti dan tečaja za međugeneracijsko druženje sa starijim osobama i treći edukacijski susret na temu spriječavanja padova u starosti.

 

Naši susreti se odvijaju do sada svakog drugog ponedjeljka. Prije dva tjedna smo uglavnom ponavljali gradivo tako da nisam imala nekog novog materijala za pisanje.

Sa ovim susretom završavamo prvo „polugodište“ našeg tečaja. Kao i prilikom svakog susreta pored profesora Ramovša bile su prisutne i naše gospođe Marlen i Sanja.

Nakon uvodne riječi profesora, Luce,  Auzilija, Maja, Annamaria, Vidojka i Meri  čitale su svaka jedno poglavlje iz materijala koje obrađuje tematiku koja je tog dana predmet  edukacijskog  susreta.

Kako se najviše padova događa u vlastitom domu jedan dio današnjeg druženja posvetili smo upravo opasnostima koje nas vrebaju u raznim prostorijama našega doma, a  to je jako lijepo obrađeno u priručniku za spriječavanje padova.   Kao i prilikom ranijih susreta svaka osoba koja čita neki materijal daje i neke svoje primjedbe i iskustva na tu temu.

Drugi dio susreta bile su već pripreme kako ćemo u svojim klubovima oformiti grupe i  našim članovima koji budu zainteresirani  prenijeti znanje koje smo do sada stekle na ovom tečaju. Dogovorili smo se načelno tko će biti  u svojim klubovima voditelji grupa i broj članova pojedine grupe, kojim danima će se održavati i koliko će članova brojiti svaka  grupa. U toku prosinca složiti ćemo grupe u svojim klubovima, koje bi u siječnju već počele sa radom.

Pri kraju tečaj oformili smo grupu sa malo manje članova. Dvije voditeljice Luce i ja iz kluba Belveder i  dvije članice Ivanka i Meri iz kluba Zamet održale smo  probu kompletnog  susreta od vježbi za ravnotežu  do ostalih detalja na način kako ćemo  dalje to raditi  u našim klubovima već  idućeg mjeseca.

Na kraju druženja smo se lijepo pozdravili, zaželjeli jedni drugima sve najbolje za nadolazeće blagdane i dogovorili slijedeći susret 8. siječnja 2018.g godine.

 

Ivanka Žunić,  KSO  Belveder-Kozala

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content