Povratak na mjesec

Apr 27, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Posjetite Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, instituciju u kojoj se već pomalo osjećamo “kao doma”. 

U sklopu programa “Upoznajmo svoj grad da bi ga više voljeli” pripremili smo novu akciju.

Povod posjetu bit će nedavno otvorena izložba “Povratak na Mjesec” koja je organizirana u suradnji PPMHP Rijeka, muzeja informatike Peek&Poke i Muzeja Istorije Jugoslavije. Uz stručno vodstvo gospodina Svetozara Nilovića, jednog od autora izložbe, dobit ćemo priliku saznati nešto više o jednom od najvećih ljudskih pothvata u povijesti te pogledati vrijedne i rijetke izloške, među kojima sigurno vrijedi istaknuti komadić tla s Mjeseca, repliku plakete koju je posada Apolla 11 ostavila na Mjesečevoj površini 1969., njemački stroj Enigmu koji se koristio za šifriranje i dešifriranje poruka u Drugom svjetskom ratu i mnoge druge.

Izložba je zanimljiva i zbog toga što se nastavlja na događaj iz 1971. godine kada je u Muzeju bila predstavljena putujuća izložba (možda je se neki od vas i sjećaju?) na kojoj su, između ostaloga, bili izloženi i dijelovi svemirskog modula Apollo 12. Također, njome se obilježava 10 godina djelovanja muzeja Peek&Poke te 56 godina od povijesnog pothvata legendarnog Jurija Gagarina, prvog čovjeka koji je odletio u svemir.

Posjet će se održati u subotu, 29. travnja 2017. s početkom u 9:30 sati. Okupljanje građana bit će ispred zgrade Muzeja (Guvernerove palače) u 9:15 sati.

Cijena ulaznice iznosi 15 kn te molimo sve građane da pripreme odgovarajuće iznose kako bismo što jednostavnije i brže započeli s našom posjetom. 

Više o izložbi na kojoj ćemo se baviti razmišljanjem o ljudskoj fascinaciji svemirom, tehnologiji i načinu doživljavanja budućnosti nekad i sad možete saznati u zanimljivom članku koji je povodom njenog otvorenja objavljen u Novom listu: http://www.novilist.hr/Scena/Povratak-na-Mjesec-Izlozba-koju-jednostavno-morate-pogledati?meta_refresh=true.

Za sudjelovanje u subotnjem obilasku nije potrebna posebna najava ili potvrda dolaska – svi ste dobrodošli!

Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte:

Veselimo se druženju u subotu!   
Vaš CTK Rijeka

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content