Poziv na obilježavanje svjetskog dana zdravlja

Mar 19, 2013 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i ove će godine obilježiti Svjetski dan zdravlja. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja jest prevencija hipertenzije. Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije organizirat će javnozdravstvenu akciju u subotu, 6. travnja, u Rijeci, na Korzu i Gatu Karoline riječke u vremenu od 10:00 do 13:00 sati, s ciljem promicanja tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, kao načina očuvanja i unapređenja kardiovaskularnog zdravlja. Planirane aktivnosti su: organizacija nordijskog hodanja, jedrenje jedriličara Kluba „3. maj”, mjerenje šećera i masnoća u krvi, mjerenje krvnoga tlaka, mjerenje očnoga tlaka, dijeljenje edukativnih brošura te liječnička savjetovanja (kardiologa i oftalmologa). Suradnik u organizaciji je Jadran Galenski laboratorij.

nordijsko hodanje

Tijekom javnozdravstvenih aktivnosti na bini će se odvijati bogati kulturno-umjetnički program kroz kojeg će nas voditi Neno Pavinčić. Prisutne će zabavljati band „The vinil trio“, Riječke mažoretkinje, Gym dance i Zumba (uz demonstraciju zumba trenera) za sve učesnike i građane. Cijela akcija bit će medijski popraćena.

Posebno pozivamo sve ljubitelje Nordijskog hodanja i one koji će to postati da dođu na Molo longo i hodaju s našim instruktorom. Ako imate štapove, uzmite ih!

Prijavite se na telefone 358 792 ili 091 532 44 62.

Vidimo se – zajedno za zdravlje!

Radojka Grbac, bacc. paed.

nordijsko hodanje1

Naslovna slika je preuzeta s internet stranice www.lokalpatrioti-rijeka.com

1 Komentar + Dodajte komentar

  • svakako treba hodati,zdravo je i zabavno,snizuje tlak, kolesterol, šećer.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content