Predavanje-Ugovori o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju.

Klub Pehlin pozvao je našu pravnicu da održi u njihovim prostorijama edukativnu radionicu i predavanje na temu Ugovora o dosmrtnom i Ugovora o doživotnom uzdržavanju…

Dana 28. lipnja 2018. godine (četvrtak), u Klubu Pehlin, pravnica Matice umirovljenika grada Rijeke gostovala je u njihovom Klubu te je održala edukativnu radionicu i predavanje o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, te su im na kraju predavanju podijeljeni i letci s korisnim informacijama o navedenim Ugovorima, njihovom sklapanju, raskidu te osnovnim razlikama između ugovora o doživotnom i dosmtnom uzdržavanju. Također su dobili korisne informacije vezane za pisanje oporuka i način njihova čuvanja.

Skrenuta im je pažnja za cilj sklapanja ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, a to je sprječavanje zlouporabe.

Danas sve veći broj ljudi poseže za sklapanjem ugovora o doživotnom uzdržavanju jer ga smatraju sigurnijim za sebe i svoju imovinu, odnosno to je najveća zaštita primatelja uzdržavanja, međutim, nema potrebe ukidanja ni ugovora o dosmrtnom uzdržavanja ako su obje strane, i primatelj i davatelj uzdržavanja, u redu, s korektnim, častim namjerama. Tada su i ugovor o doživotnom i ugovor o dosmrtnom uzdržavanju dobra osnova da se ispune međusobne obveze i prava.  

 

Više o Ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, u pročitajte ovdje

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content