Predstavljen Socijalni program grada Rijeke u Klubovima umirovljenika i starijih osoba

Jul 8, 2015 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Socijalno-pravna zaštita

U Klubovima umirovljenika i starijih osoba u Rijeci predstavljen je Socijalni program Grada Rijeke.

Socijalni program Grada Rijeke provodi se od 1993. godine kako bi se dodatno zaštitio socijalno najugroženiji dio stanovništva: korisnici pojedinih oblika državne socijalne skrbi, kućanstva s niskim prihodima, umirovljenici s niskim mirovinama, određene kategorije osoba s tjelesnim ili intelektualnim oštećenjem, kronično oboljelih osoba, dobrovoljnih darivatelja krvi i stradalnika iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, te korisnici dječjeg doplatka i udomitelji djece. 

3

Tijekom proljeća predstavljanje projekata i programa koje Grad Rijeka, Odjel gradske uprave sufinancira u 2015. godini, održano je u svim klubovima umirovljenika i starijih osoba u Rijeci. Program je predstavila gđa. Ankica Perhat, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke sa suradnicima.

2

 

Predstavljene su socijalne mjere i usluge namijenjene osobama starije životne dobi. Također, prisutni su upoznati s e-savjetnikom Socijalnog programa Grada Rijeke na internetskim stranicama Grada Rijeke kako bi dobili uvid o tome kako u svakome trenutku sami mogu doći do pouzdane i precizne informacije o socijalnim pravima koja eventualno mogu ostvariti.

Tijekom predstavljana građani su mogli postavljati pitanja o svojim mogućnostima i pravima za što je pročelnica Perhat sa suradnicima bila na raspolaganju. Nadamo se da je kroz ove prezentacije još veći broj građana dobio uvid u mogućnosti koje ima bezano za Socijalni program grada Rijeke i da smo u suradnji s OGU za zdravstvo i socijalnu skrb pomogli riječkim penzićima.

socijalni kalkulator_esavjetnik

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content