Prevrtljiva moda

May 15, 2014 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Ugledam ispred sebe četiri malo starija tinejdžera, pokrivenih glava kapuljačom i pomislim –što će im to?

Nije hladno, ne pada kiša, ne puše vjetar. Možda su bolesni? Pa baš sva četvorica? Prođem pored njih i okrenem se: mladi, lijepi, nasmijani i zdravi. Oh , pa to je moda. Ne stvara se moda samo za djevojke. I mladići vole biti u trendu i cool.

Fotografija-0021

Prije nekoliko godina, moj je mladi susjed nosio dugu kosu. Zabacivao je glavom da bolje vidi a po nekad ju zataknuo iza uha. Njegova je baka prigovarala i prigovarala ali… kosa je ostala.
Često mu je znala reći:- Ne mogu te više gledati, a i sram me je od ljudi. Molim te ošišaj se, dat ću ti 100 maraka (sad znate kada je to bilo). On je brže-bolje odgovorio: -Hoću bako, ako mi kupiš motor. -Motor???-zgrozila se baka –odkud meni toliki novci?

Fotografija-0020

I kosa je opet ostala. Stariji brat ih je tješio:- Strpite se, proći će ga.
I prošlo ga je. Kupio je motor od novaca koje je sam zaradio, ošišao se na „nulericu“ i eto bake opet nezadovoljne. Na uho je stavio jednu naušnicu i baka ga kori kako to nije u redu. -Ako si već izgubio jednu onda skini i tu drugu. Opet će nam se ljudi smijati. A moj je mladi susjed mahnuo rukom:-Ma bako , ne ljuti se, ti i tako to ne razumiješ. Sjeo na motor i nestao.

Fotografija-0022

Ta moda i trendovi jedino ne uzbuđuju nas penzionere. Već smo se navikli na to da nemamo novaca za pratiti sve ali je problem i to da nema kreatora koji bi napravio odjeću lijepu, modernu, jeftinu i prilagođenu našim godinama.
Jedino da se opet uhvatimo igle, konca i škara pa „uradi sam“!

Za klub Zamet
Meri M

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Lijepo! Zurim se sa prijateljem u Drustvo Arhitekata na otvorenje i nadam se – degustaciju!!!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content