Prijave za tečaj stranih jezika

Nov 21, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Matica umirovljenika grada Rijeke otvara prijave za tečajeve stranih jezika u Matici umirovljenika grada Rijeke. Prijave počinju od srijede, 26.11.2014. i traju do utorka, 23.12.2014. Primat će se svakog radnog dana od 8:00 do 11:00 sati u Matici, na adresi Kružna 5. Članovi koji će u tom vremenu biti odsutni, obrazac za prijavu mogu preuzeti ovdje. Preuzeti obrazac mogu poslati u Maticu putem e-pošte na adresu udruga_umirovljenika@ri.t-com.hr ili putem faxa na broj 051/319-055, zaključno s 23.12.2014. u 11:00 sati. Članovi koji se tako prijave, imaju mogućnost doći u Maticu i ispuniti test do 31.1.2015. Ako do tada ne ispune test u Matici, prijava će biti nevažeća.

grupa Matea Lacmanović

Prijaviti se mogu svi članovi Matice umirovljenika grada Rijeke, za engleski, njemački ili talijanski jezik. Moguće se prijaviti samo za jedan strani jezik. Ako se neki član prijavi za više jezika, sve prijave će se smatrati nevažećima.
Prilikom prijave, članovi će odmah dobiti test za izabrani jezik i imati najviše 30 minuta za ispunjavanje. Na temelju rezultata testa, članovi će biti raspoređeni u grupe na tečaju. Potpuni početnici ne moraju ispunjavati test, već je dovoljno predati prazan papir sa svojim imenom i prezimenom.

grupa Kristina Stojšić

Prijave studenata i umirovljenih profesora koji će kao predavači volontirati na tečaju primamo do 31.1.2015. Na temelju broja prijavljenih volontera, 9.2.2015. ćemo na oglasnoj ploči i internet stranici objaviti grupe polaznika. Prednost pri upisu će imati članovi koji još nisu koristili ovaj program, odnosno oni koji su do sada sudjelovali u manje tečajeva.

Članovi imaju odgovornost provjeriti upisne liste i od 9.2.2015. do 20.2.2015. potvrditi sudjelovanje uplatom 100,00 kuna. Matica neće pozivati članove i obavještavati ih o upisima. Ako član ne izvrši uplatu do petka 20.2.2015., smatrat ćemo da je odustao od tečaja. Uplatu u ime člana može izvršiti neka druga osoba.

Tečaj počinje početkom ožujka i traje do kraja svibnja, u fondu od 25 sati, frekvencijom od dva sata tjedno.

grupa Lipovac_Končić5

Novosti na tečaju stranih jezika u Matici u školskoj godini 2014./2015.

Od ove školske godine Matica je u dogovoru s volonterima na tečajevima i profesorima na Filozofskom fakultetu odlučila promijeniti format održavanja tečajeva stranih jezika. Umjesto u periodu od osam mjeseci, frekvencijom od jednog sata tjedno, tečaj ćemo ove godine održati u periodu od 3 mjeseca, frekvencijom od 2 sata tjedno. Pritom ćemo zadržati isti fond od oko 25 sati.

Razlozi zbog kojih smo donijeli ovu odluku su sljedeći:
• Izbjegavamo pauzu za Božićno-novogodišnje blagdane.
• Izbjegavamo pauzu za ispitne rokove u veljači.
• Izbjegavamo sezonu gripe i prehlade koja uzrokuje odgode i izostanke.
• Smanjujemo vrijeme održavanja tečaja i time potencijalna odustajanja zbog bolesti, terapija, čuvanja unuka i sl.
• Izbjegavamo zimske mjesece kada zbog lošeg vremena lakše dolazi do odgoda i otežanog dolaska na tečaj.
• Osiguravamo kvalitetnije usvajanje gradiva u ovom formatu tečaja.

U Matici smo zajedno s volonterima i profesorima razmotrili i negativne strane ove odluke:
• Moguć manji odaziv volontera zbog prakse koju studenti završne godine obavljaju na proljeće

Zbog toga ćemo ove godine pokušati privući i umirovljene profesore stranih jezika, koji bi htjeli volonterski podučavati naše članove.
Broj upisanih članova prošle školske godine (178) učinio je da Matica upravlja populacijom manje osnovne škole. Naš je dojam da zbog toga nismo uspjeli kvalitetno odraditi organizacijski dio. Vjerujemo da ćemo mogućim smanjenjem broja polaznika osigurati kvalitetnije uvjete za rad.
Prednost pri upisu na tečajeve imat će članovi koji do sada nisu bili dio ovog programa, odnosno članovi koji su sudjelovali u manje tečajeva.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content