Proslava Martinja u Bjelovaru

Oct 27, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Matica umirovljenika grada Rijeke organizira za svoje članove  11.11.2014. godine odlazak na agroturizam “Vinia” kod Bjelovara.

Kako smo u uvodu istaknuli Matica umirovljenika grada Rijeke u studenom organizira posjet izletištu i vinotočju „VINIA“ (Puričani kraj Bjelovara) uz prigodnu proslavu obilježavanja blagdana sv. Martina. Većina vas je, vjerujemo, upoznata s tradicijom krštenja mladoga vina koje se veže uz taj blagdan.
Polazak je predviđen za 7:00 sati s Trga Bana Jelačića u Rijeci, a dolazak u Puričane se planira oko 10:30 sati. Na imanju će nas dočekati obitelj Šapić, a nakon kratke okrjepe krenut ćemo prema Velikom Trojstvu, udaljenom svega nekoliko kilometara, gdje ćemo posjetiti Etno park. To je tradicionalno bilogorsko imanje na kojem je od 1918-1926 živio J.B.Tito sa svojom prvom ženom Pelagiom. Nakon razgleda parka i Vidikovca, s kojeg se pruža divan pogled na obronke Bilogore, vraćamo se na ručak na Agroturizam „Vinia“. Nakon ručka i kratkog odmora slijedi degustacija vina u obiteljskom vinskom podrumu (rizling, traminac, graševina, pinot..), a  za kraj slijedi zabava uz živu muziku. Polazak za Rijeku se planira oko 18,00 sati.
U cijenu je uključen prijevoz, vodstvo u Etno parku, ručak (juha, glavno jelo, salata, kolač), degustacija četiri vrste vina i zabava uz živu muziku.
Cijena izleta po osobi je 190,00 kuna. Uplate se vrše na šalteru Matice od ponedjeljka 27.10.2014. svaki radni dan od 8,00-11,00 sati do popunjenja autobusa.

Dođite i zabavite se, a više informacija o izletištu možete pronaći ovdje.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content