Prva novogodišnja šetnica u 2015.

Jan 9, 2015 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Prva novogodišnja šetnica Planinarske sekcije Matice umirovljenika Rijeke koju organizira Planinarsko društvo Transverzalac Rijeka, održana je 3.1.2015.

Na Delti, na polazištu autobusa, nakon međusobnih čestitki i razmjene poljubaca sa željama da nova 2015. bude sretna, pošli smo linijom 11 do gornjeg dijela Drenove koji se zove Lokva.

7. Transverzalac 03.01.2015

Dalje nas staza vodi na Luban preko vrha Pleš 499 m/nv s prekrasnim pogledom na dolinu Rječine, Grobnička naselja te Goranske planine prekrivene snijegom, a sa druge strane otvara se vidik na Kvarner i Učku.

6. 03.01.2015

Nas 16 penzića i mladi Nikola išli smo dalje stazom kroz šumu preko Lončeve Griže i Kopice gdje je bilo malo snijega pa smo se zabavljali grudanjem.

4. Transverzalac

Kod lovačkog doma Marčejska straža uz odmor i okrepu uslijedio je dogovor ide li se dalje za Studenu ili za Saršone. Većina je odlučila da se ide za Saršone i da se stigne u 15:00 sati na bus. Usput je bilo na odmorima isprobavanje raznoraznih delicija i pića uz lijepe želje u novoj godini.

2. Transverzalac 03.01.2015

Meni je bilo žao i krivo što nisam mogao biti sa njima zbog prehlade, a sve ovo su mi
ispričali vodiči Pantoš i Mijo sutradan kad su došli vidjeti jesam li ozdravio i da mi ispričaju kako im je bilo a naša Hajni Salma mi je poslala nekoliko slika.

2 Komentara + Dodajte komentar

 • Čestitam ornim planinarima Transverzalca što su već 3. siječnja poduzeli i ostvarili lijepi izlet u okolici Rijeke – Od Lokve do Saršona. Živjeli kolege !, želim vam svima puno lijepih izleta u Novoj godini !
  Posebno se uvijek divim vašem tradicionalnom prvomajskom pohodu Centar grada – Ronjgi.
  Pri tome za uzor je redovitost toga pohoda, ne samo do Ronjgi već i povratak u grad Rijeku.

  Od prosinca mjeseca prošle godine bavim se razmatranjem “bajpasa” za Osječku ulicu, kako bi se nakon Prvomajske, izbacilo čim više asfalta od gojzerica.
  Na moje zadovoljostvo, a vjerujem i na zadovoljstvo svih članova Transverzalca, već sam utanačio taj planinarski put koji počinje u parkiću dr. V. Frančiškovića kraj riječkog kolodvora i ulazi u vašu tradicionalnu stazu u Petrcima. U usporedbi sa Osječkom, na toj stazi asfalta ima zanemarivo malo, ali zato je dosta šumovita.
  Bilo bi mi drago da stazu mogu pokazati nekome ili nekima od vaših članova, i ja sam evo već gotovo godinu dana u penziji, tako da ju možemo pogledati bilo kojeg dana u toku tjedna, kako to ne bi utjecalo na program nedjeljnih izleta.
  Očekujući da mi se javite,
  srdačno pozdravljam sve članove Transverzalca
  Ivan Gračanin – Ive Mob. 098 167 8907 , email : ivan@igims.net

  • Poštovani,
   vaš prijedlog ćemo proslijediti predsjedniku PD Transverzalac i vjerujemo da će vam se gospodin javiti.
   Hvala vam na interesu.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content