Prvi maj u Ronjgima

May 16, 2014 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Već četvrtu godinu za redom PD Transverzalac i planinarska sekcija Matice umirovljenika grada Rijeke organiziraju pohod za Ronjge povodom 1. maja.

Kako je inicijator tih pohoda bio upravo predsjednik društva Radivoje Mitrović dosjetio se da bi start mogao biti simbolično ispred Elektro Primorja Rijeka, na početku Prvomajske ulice. Tako zamišljeno je i učinjeno i traje već četiri godine. Druga polazišna startna pozicija je u Ulici Save Jugo Bujkove kod trgovine „Peugeot“ pred sam uspon prema Drenovskom groblju i dalje prema Kablarima.

DSCN1906 (Medium)

Na drugoj startnoj poziciji pala je zajednička fotografija i krenulo se put uspona, sa ukupno 45 sudionika i sudionica od toga dvadeset pet sudionica. Budno oko penjača po usponu primijetilo je krasnu gljivu Sunčanicu, pa je i ubrana radi pripreme i konzumacije po povratku. No, da nekad i dobro oko zataji pa neka sunčanica ostane ne ubrana, no nije zatajilo i snimatelju koji ju je ovjekovječio.

DSCN1927 (Medium)

DSCN1954 (Medium)

Nakon uspona dat je odmor od 15:00 minuta i krenulo se dalje za Ronjge.

DSCN1935 (Medium)

Kako SDP grada Rijeke svim ženama dijeli karanfile, one koje dolaze šetnicom do sada su ostajale bez njih, jer dođu prekasno kada već sve bude podijeljeno.

DSC05620 (Medium)

Da to ne bi bilo tako, pobrinuo se dopredsjednik Matice Andrija Tkalčević nazvavši prethodnog dana djeliteljicu karanfila Ivanu Jurčić da mu ostavi najmanje dvadeset komada karanfila da podijeli šetačicama kad stignu. Gospođa je ostavila i trideset karanfila pa su sve šetačice bile zadovoljne tim znakom pažnje.

DSCN1920 (Medium)

Nakon ručka i zabave sudionici i sudionice su se u 16:00 istim putem vratili do Rijeke, a neki sa prijateljima autima.
DSC05621 (Medium)

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Izvrsne slike, narocito mi se svida gljiva. I ja sam bila ali busom. Poslati cu slike toga a i iz Istre kad naucim. A iz Roc-a bi trebala biti jedna moja slika gospodje sa dvije sparoge, nisam ju jos vidjela.
    Napokon lijepo vrijeme…..

  • Krasno vas je videt , i mi na silbi smo šetali za prvi maj.Sa slovencima sam otišao do velog Varh-a ,najvišoj točki silbe (84 metra) većina ih se vratila , a ja sam nastavio do ¨Male smardeć먨,uvale gdje sam nekada volio loviti sa kraja ., Lijepa sjećanja. Pozdrav svima Žvane/Žogecl

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content