Radio Rijeka, 10.4.2022.

Apr 8, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka , Zlatne godine, 10. travnja 2022., Klub Belveder-Kozala

KLUBOVI

Danas je Cvjetnica, sljedeći tjedan je Veliki tjedan nakon čega dolazi najveći kršćanski blagdan – Uskrs. U četvrtak ćemo se naći u Klubu, podsjetiti se na stare običaje, razmijeniti recepte za uskršnja jela i kolače i napisati čestitke članovima koji ne mogu doći u Klub.

U Klubu Centar, u srijedu 13. travnja svi zainteresirani, u vremenu od 9-11 sati mogu izmjeriti tlak i šećer u krvi.           

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 12. travnja nalazimo se u 10 sati na okretištu autobusne linije broj 1 na Biviu Nakon zagrijavanja na plaži krećemo prema stadionu Kantrida, te ćemo u džudo klubu Rijeka sudjelovati na prezentaciji džudo tehnika u sklopu EU projekta „Džudo za starije“. Po završetku slijedi povratak na Bivio. Obucite se sportski i ponesite bočicu vode te, za svaki slučaj, kišnu kabanicu i kapu.

PLANINARENJE

U subotu 14. travnja s planinarskim društvom Transverzalac idemo na Šparožijadu na Kićerini: Kukuljanovo-Čavle. Polazak je s Delte u 8,15 sati, autobusna linija broj 25 ili 26, povratak u 16,35 sati. Staza je zahtjevnija.

NAJAVE

PREDSTAVLJANJE SLIKOVNICE „TRAŽI SE BAKA“

Pozivamo none i noniće, unučiće i unuke da nam se pridruže u srijedu, 27. travnja 2022. u 17,00 sati u Klub Centar, Kružna 7, na predstavljanje slikovnice naše članice Enze Vaccaro „Traži se baka“. Ideja za priču iskristalizirala se 2020.godine početkom pojave corone , kad su se naše aktivnosti ugasile zbog strogih mjera. Uz igru i slatki zalogajčić autorica će nas provesti situacijama kada se traži baka.

MUZEJ MODERNE I SUVREMENE UMJETNOSTI

Podsjećamo na vođeni, besplatni obilazak kvarta Benčić. Obilazak će se održati u srijedu 13. travnja s početkom u 11 sati, a okupljamo se ispred Muzeja moderne i suvremene umjetnosti na adresi Krešimirova 26c. Za posjet kompleksu obavezna je najava u Kružnoj.

 

TEČAJ ŠIVANJA

Svi zainteresirani mogu se priključiti na besplatne radionice šivanja. Tečaj provodi Matica umirovljenika u suradnji s udrugom RiRock a u sklopu projekta Europskog socijalnog fonda „RiGenerAkcija-aktivni u mirovini!“. Za prijavu su potrebni kopija osobne iskaznice i dokaz o mirovini.

 

KREATIVNE RADIONICE KORAK PO KORAK

Likovna sekcija pod vodstvom studentica Akademije primijenjenih umjetnosti održava se ponedjeljkom u 15 sati u našim prostorijama u Verdijevoj 11. Dobrodošli su svi zainteresirani za kreativni izričaj.

 

BRIGAMA SE NEMOJ DATI, U MATICI DANE KRATI

Za ponedjeljak, 25. travnja najavljujemo besplatno mjerenje osnovnih fizičkih i fizioloških parametara tijela. Mjerenje se obavlja na medicinskom aparatu s naprednom tehnologijom kojim između ostalog utvrđujete i svoju metaboličku dob. Uz mjerenje ćete dobiti smjernice kako popraviti parametre te besplatno kontrolno mjerenje za mjesec dana. Aktivnost se provodi u okviru projekta „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati“ i u potpunosti je financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Prijave su obavezne na telefon 212 109, mailom ili osobno u Kružnoj.

STRANI JEZICI

Škola stranih jezika napokon je počela u tjednu iza nas. Pozivamo one koji to još nisu učinili, da dođu uplatiti tečaj u iznosu od 100 kuna do kraja tjedna. Zainteresirane za učenje njemačkog jezika obavještavamo da ima još nekoliko mjesta u početničkoj grupi.

BESPLATNO DOPUNSKO OSIGURANJE

Izmjenama Zakona podignut je cenzus za policu besplatnog dopunskog zdravstvenog osiguranja. Policu može realizirati svatko tko ima prihod do 2.065,60 kuna po članu obitelji, odnosno 2.582 kune za samca. Sve informacije možete dobiti u  HZZO-a, a popunjavanjem ponude za sklapanja ugovora osiguranje možete dobiti na teret državnog proračuna.

IZLETI

Klub umirovljenika INA-e Rijeka 28. travnja organizira posjet Karlovcu i okolici. Prijave na mobitel 099-216 84 84. Klub Krimeja nas vodi na izlet u Nin-Zadar 30. travnja, a sve informacije i uplate u klubu ili na tel, 422-374. Izlet na Plešivicu i obilazak plešivičkih vinskih cesta organizira se 27. travnja. Informacije  na broj telefona 740-096.

 

Sve one koji žele pročitati i vidjeti kakav je tjedan iz nas i što nas čeka u tjednu koji dolazi pozivamo da posjete naše stranice  www.penzići.rijeka.hr ili facebook.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content