Radio Rijeka, 10.5.2020.

May 8, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, 10.5.2020., Emil Baumgartner  

 

RAD MATICE

 

U okviru mjera popuštanja ograničenja vezanih uz epidemiju korona virusa obavještavamo sve umirovljenice i umirovljenike da je šalter u Kružnoj ulici počeo  s radom. Svi koji trebaju produženje učlanjenja u Maticu ili Fond solidarnosti mogu to učiniti od ponedjeljka do petka u vremenu od 08 do 11 sati.

Također, u sklopu preporuka i mjera za rad salona za masažu izvan bolnica obavještavamo sve zainteresirane da će se uslugama masaže i aromaterapije moći koristiti u tjednu koji dolazi. Masaža će se odvijati po strogim mjerama preporuka uz dezinfekciju prostora i inventara te pauzu između dvije masaže s ciljem dezinfekcije i prozračivanja. Za raspored rada i prijavu zainteresiranih molimo vas da se obratite na šalteru u Kružnoj ulici.

Molimo sve koji dolaze da koriste maske i rukavice s ciljem zaštite svih nas i prevencije širenja epidemije. Mislim da ne treba napominjati da oni koji imaju povišenu temperaturu ne dolaze, već da ostanu doma.

I dalje pozivamo sve umirovljenice i umirovljenike da I dalje prate mjere i preporuke Nacionalnog i Kriznog stožera Primorsko goranske županije i ponašaju se sukladno tome. Posebno ističemo upute za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe koje smo već objavili i koje se nalaze na našim mrežnim stranicama.  Prijevara u  Zagrebu (zamjena kuna).

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

Obavještavamo sve one koji su se prijavili u školu stranih jezika, koja iz poznatih razloga nije započela, da se odgađa do daljnjega. Jedna od solucija je da škola započne u jesenjem terminu ili da se odgodi za slijedeću godinu. O terminima održavanja tečajeva ili o vračanju uplaćenog novca za kotizacije dogovorit ćemo se sa polaznicima. U kontaktu smo sa volonterima, voditeljima tečaja, koji ovim putem pozdravljaju sve školarce i žele im puno zdravlja.

 

PROGRAM PREHRANE U DOMU CRVENOG KRIŽA

Obavještavamo korisnike prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama da će i dalje moći preuzimati obroke, bez zadržavanja, u jednokratnoj ambalaži na ulazu u Dom. O početku podjele obroka u Domu pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Napominjem da korisnicima programa prehrane neće trebati blokovi koje su do sada preuzimali na šalteru u Kružnoj ulici.

VOLONTIRANJE

Umirovljenici koji nemaju mogućnosti nabavke odnosno dostave hrane, upućujemo na volontere Crvenog križa koje možete dobiti na brojeve  333-699 I 333-493 odnosno na mobitel br. 099/609-8395.

Građanska inicijativa “Jedne za druge” pomaže starijima, kroničnim bolesnicima i svim osobama u samoizolaciji (nabavka hrane I lijekova, plaćanje računa, šetanju psa i sl.). Ako trebate pomoć ili želite volontirati, nazovite besplatan broj 0800 900 890.

ART KINO

I konačno jedna najava događanja. Art-kino najavljuje podizanje filmskog platna na riječkom parkiralištu Beretich gdje se tijekom mjeseca svibnja održava novo izdanje Autokina u organizaciji Art-kina, udruge Filmaktiv a pod okriljem Rijeka 20202- EPK. Ulaz na projekcije je slobodan ali zbog ograničenog mjesta obavezna je rezervacija na ulaznice@art-kino.org ili na telefon 051/323-261.Prva slijedeće kino predstava je film Jean-Luc Godard „Do posljednjeg daha“ u subotu 16. svibnja  u 21 sat.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content