Radio Rijeka, 12.01.2020.

Jan 10, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

RADIO RIJEKA, 12.1.2020., predsjednik Emil Baumgartner

U prvoj ovogodišnjoj radijskoj emisiji Zlatne godine pozdravljamo sve članove i želimo im puno zdravlja i uspjeha u 2020. godini.

POZIVAMO VAS DA OBNOVITE ČLANSTVO

Početkom svake godine pozivamo članove da obnove svoje članstvo kako bi tokom cijele godine mogli koristiti i pogodnosti naše umirovljeničke iskaznice.

Za one koji još ne znaju, članarina u Matici umirovljenika grada Rijeke iznosi 40 kn i osigurava umirovljenicima:

Prilika za sudjelovanje u brojnim aktivnostima koje organizira Matica:

  • Kreativne radionice izrade lutaka, decupage, slikarstvo i izrada nakita.
  • Grupe igrača pikada, karti i boća. Primaju se novi članovi i u ove ekipe, a prijaviti se možete na šalteru Matice.
  • Planinarska skupina
  • Zborsko pjevanje
  • Izleti
  • Rekreacija i posjet bazenu
  • Svakodnevna druženja u klubovima
  • Zabave povodom posebnih datuma poput praznika ili karnevala

Popuste u različitim zdravstvenim ustanovama (poliklinikama u našem gradu), u većini poznatih toplica i lječilišta u Hrvatskoj, u kulturnim ustanovama poput gradske knjižnice ili kazališta. Popuste možete ostvariti i na veliki broj roba široke potrošnje, tako da se članarina uvijek isplati.

Korištenje usluga masaže i aromaterapije, medicinskog i pravnog savjetovališta.

Umirovljenicima s mirovinom nižom od 2500,00 kn i prebivalištem na području Rijeke, Grad Rijeka preko naše udruge osigurava pravo na subvenciju jednog dnevnog obroka. Za ostvarenje ovog prava potrebno je dostaviti u Maticu dokumente kojima se dokazuje prebivalište u gradu Rijeci i iznos mirovine.

Za članove Matice u Kružnoj ulici vrijeme produljenja članarine je radnim danom od 8 do 11 , dok naši klubovi Trsat, Turnić, Podvežica, Krimeja, Srdoči, Drenova, Kantrida, Pehlin i Škurinje rade i u popodnevnim satima.

Plesna grupa „Zametske rožice“ iz Kluba starijih osoba Zamet traže zainteresirane članoe radi organiziranja nove plesne grupe.Probe se odvijaju jednom tjedno u prostoru kluba Petra Jurčića 24A (u blizini nove sportske dvorane na Zametu). Zainteresirani se mogu javiti na broj tajnice Kluba 091/633-0088.

MUZEJ I IZLOŽBA

Povijesni i pomorski muzej Hrvatskog primorja u srijedu 15. siječnja u 19 sati, u suradnji sa Maticom umirovljenika grada Rijeke postavlja izložbu NE/Vidljive granice.  Izložba će biti postavljena u Velikom atriju muzeja u koji je moguć pristup i osobama smanjene pokretljivosti kroz ulaz iz Laginjine ulice. Izložba će imati posebne audio-vodiče prilagođene za slijepe osobe te grafički katalog prilagođen slabovidnim osobama.

U prostorima Matice u Kružnoj ulici postavljena je samostalna izložba našeg člana Ivana Buljana. Izložba ulja na platnu s primorskim motivima može se razgledati od 13. do 31. siječnja.

Obavijesti za umirovljenike s nižim prihodima

U tijeku su prijave za mjesečnu novčanu pomoć osobama koje imaju primanja manja od 1.400 kuna. Zahtjev za pomoć podnosi se Odjelu gradske uprave za zdravstvo i spcijalnu skrb  do 17. siječnja 2020. na šalterima Gradske uprave na adresi Titov trg 3.

U SUSRET EUROPSKOJ PRIJESTOLNICA KULTURE 2020

Dana 01. veljače je službeno otvorenje EPK 2020. Matica umirovljenika grada Rijeke u programu sudjeluje na više mjesta u dopodnevnom i popodnevnom programu. Svečano otvorenje započinje u 11 sati u Kružnoj broj 5, a nastavlja se ispred instalacije na Jadranskom trgu. Mješoviti zbor MU grada Rijeke u 12:00 izvest će Odu radosti i zajedno sa Damirom Badurinom kao solo vokalom “Najdraža Rijeko”. Poslijepodnevni program se nastavlja u Zajednici Talijana Rijeka plesnom večeri  dua Aledory koji će izvesti i autorsku pjesmu “Pošalji ljubav” (Luko različitosti).

PLANINARENJE

SUBOTA 18.1.2020.

KRASICA – PANORAMSKI PUT – ŠKRLJEVO

POLAZAK S DELTE U 9:00 SATI, AUTOBUSNA LINIJA BR. 26

POVRATAK IZ ŠKRLJEVA  U 14:00 / 15:55 SATI ILI ŠKRLJEVA U 15:45 SATI

STAZA JE MALO ZAHTJEVNIJA

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content