Radio Rijeka, 13.2.2022.

Feb 11, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka,  Zlatne godine, 13. veljače 2022., Klub Srdoči

RAD KLUBOVA

Radno vrijeme kluba Srdoči je radnim danom od 15 do 19 sati, a petkom ujutro od 10 do 12 sati. Pored kreativnih grupa Pupe, Decoupage i Svašta nešto radimo i u grupi izrade filigrana od papira u tehnici quilling. Tehnika je jednostavna i preporuča se za osobe slabijeg vida. Masaža je organizirana srijedom, a ponedjeljkom i petkom igramo  tombolu. U pripremi je i osnivanje grupe Model 60+ no o tome u nekoj slijedećoj emisiji.

Klubovi i podružnice su počeli raditi u vremenu koje možete provjeriti na našim mrežnim stranicama ili na šalteru u Kružnoj. Početak je godine i vrijeme je obnove članarina kako bi umirovljenici mogli sudjelovati i svim programima i aktivnostima koje nudimo. Za učlanjenje ili obnovu članstva potrebno je donijeti osobnu iskaznicu, a umirovljenici mlađi od 65 godina moraju imati i dokaz da su u mirovini. Godišnja članarina iznosi 40 kuna, a vrijedi do kraja kalendarske godine.

Klub Centar U Kružnoj 5 možete posjetiti u dopodnevnim satima od 8-12 sati, ali i popodne od 15 do 19 sati.

 

PREHRANA U DOMU CRVENOG KRIŽA U RIJECI

U suradnji s Crvenim križem grada Rijeke i uz potporu Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb grada Rijeke umirovljenici s primanjima manjim od 2.875 kuna imaju pravo na subvencioniranu prehranu. Objedovati mogu, po cijeni od 15 kuna po obroku, u Domu Crvenog križa na Pećinama od ponedjeljka do petka od 11:30 do 12:30 sati u restoranu, a subotom, nedjeljom i blagdanima ručkovi se preuzimaju na recepciji od 10 do 11 sati. 

 

U SUSRET ZDRAVLJU

Nakon mjerenja i izračunavanja indeksa povezanih uz rizike od srčanožilnih bolesti i moždanog udara, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ organiziramo Savjetovanje o zdravoj prehrani kao nastavak na prethodni susret.

Savjetovanje će se provoditi u klubu Centar u Kružnoj 22. veljače od 16 do 19 sati uz obaveznu najavu na šalteru osobno ili telefonom/mailom. Aktivnost se provodi u okviru projekta Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ i u potpunosti je financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

RADIONICE KORAK PO KORAK

Pri Matici umirovljenika grada Rijeke već godinama djeluju kreativne radionice pod nazivom Korak po korak. Sudjelujući u spomenutim radionicama umirovljenici mogu iskazati svoje vještine, ljubav prema umjetničkom izričaju, ali i podučiti druge u izradi različitih ukrasnih i uporabnih predmeta, te se okušati u slikanju i sudjelovati u humanitarnim akcijama. Radionice se održavaju u Verdijevoj 11, ponedjeljkom od 9:30 do 12 sati i po dogovoru pa pozivamo sve zainteresirane članove da se jave i priključe našim vrijednim kreativkama. Napominje, da su materijali za sve radionice osigurani. Potrebno je ponijeti samo radnu odjeću.

 

IZLOŽBA

Zbog velikog interesa produžili smo trajanje izložbe fotografija u Kružnoj. Postav su izradili i uredili polaznici radionice fotografije u sklopu projekta „RiGenerAkcija!-Aktivni u mirovini“ koji Udruga Ri Rock provodi u suradnji s Maticom umirovljenika grada Rijeke.

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U suradnji s Riječkim sportskim savezom nastavljamo s nordijskim hodanjem. Ovaj utorak 15. veljače u 10 sati nalazimo se u Kostreni na parkiralištu ispred hotela Sv. Lucija od kud nakon razgibavanja krećemo stazom uz more do Lučice u predjelu Stare vode. Hodnja traje oko 2 sata. Obucite se sportski i slojevito te ponesite kišnu kabanicu i bocu vode.

I dalje se možete priključiti rekreaciji na bazenima Kantrida, fitnesu na Trsatu ili Zametu te vježbama joge na Pećinama ili Zametu.

N A J A V E

GLAGOLJICA

Uz dane glagoljice  i glagoljaštva najavljujemo posjet izložbi GLAGOLJICA. Trajanje posjeta uključuje vođeni razgled stalne kulturno povijesne izložbe te dokumentarni film o akademiku Branku Fučiću „Az, Branko pridivkom Fučić“ (Ja, Branko nadimkom Fučić).

Sveučilišna knjižnica prigodnim programom obilježava Dan Hrvatske glagoljice i glagoljaštva. Dana  23. veljače u vremenu od 17 do 17 17:45 u Sveučilišnoj knjižnici održava se program Glagoljica i kreativna industrija.  Program uređuju i vode Jasna Horvat i Josipa Mioč.

ASTRONOMSKI CENTAR RIJEKA

Astronomski centar Rijeka (Sv. Križ 33) poziva na programe „Astro penzići“ koji omogućava osnove orijentacije i promatranja neba i uživanja u njegovoj ljepoti. Moguće je odabrati programe za pojedinačni, organizirani posjet ili sustavnu edukaciju iz astronomije kao i šire informacije možete dobiti na šalteru u Kružnoj, našoj mrežnoj stranici odnosno najavom Centru na telefon 051 455 700.

SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB

U suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci nastavljaju se predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob. Predavanje se održavaju svake srijede od 17 sati a o temama možete saznati na našim mrežnim stranicama ili na 3dob@uniri.hr ili na telefon 051 854-861.

RIJEKA PSIHOLOGIJE

U tjednu pred nama, točnije od 14.-20. veljače održava se 15. tjedan psihologije i Hrvatskoj. Popis vrlo interesantnih tema i mjesta održavanja možete pronaći na www.rijekapsihologije.uniri.hr.

Posjet ovim događanjima moguć je uz najavu i posjedovanje covid-19 potvrde.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content