Radio Rijeka, 13. rujna 2020. godine

Sep 11, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

 Radio Rijeka, 13. rujna 2020. godine, emisija “Zlatne godine”

Još jednom napominjemo da je na Skupštini Matice umirovljenika grada Rijeke održanoj u mjesecu lipnju izabrano novo rukovodstvo, a od novih suradnika sa nama je potpredsjednica Ivančica Celevska kojoj želimo puno uspjeha u radu.

RAD MATICE

Klubovi MU grada Rijeke počinju raditi od 14. rujna prema radnom vremenu klubova i uz poštivanje svih epidemioloških mjera. To znači da molimo sve posjetitelje da drže razmak, nose maskice i dezinficiraju ruke. Također, molimo članove da u slučaju slabosti ili povišene temperature ne dolaze u klubove.

Šalteri MU u Kružnoj rade po uobičajenom radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 8 do 11 sati kada možete produžiti članarinu, dobiti informacije o radu Matice ili klubova ili obaviti druge administrativne poslove.

NOVI PROGRAMI

U vrijeme pauze u radu (tijekom mjeseca ožujka i travnja) radili smo na prijavi za dva projekta Ministarstava za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Oba programa su nam prihvaćena tako da će članovi Matice moći koristiti i nove programe i sadržaje od kojih izdvajamo:

  • nordijsko hodanje,
  • psihološka i pravna savjetovanja,
  • preventivno-zdravstvene radionice s liječničkim pregledima,
  • društvene misaone igre
  • mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika.

U sklopu naše orijentacije za druženjima na otvorenom obavještavamo da Matica u okviru projekta „Navuci dres, smanji stres“ započinje sa tečajevima nordijskog hodanja. Uvodno druženje će se dogoditi u sklopu manifestacije „Zeleno plavi Platak Fiumanka 2020“ koja će se održati na Platku 19. rujna kada ćemo u vođenoj šetnji upoznati osnove ovog zdravog sporta. Početak tečaja planiran je za utorak 22. rujna u 11 sati kroz uvodnu prezentaciju i šetnju od Kružne do Molo longa. Molimo zainteresirane da se prijave putem maila, telefonom ili osobno na šalteru Matice zbog ograničenog broja štapova za hodanje. Također, molimo sudionike da dođu prikladno obučeni (prozračna odjeća i prikladne tenisice).   

PROGRAM PREHRANE U DOMU CRVENOG KRIŽA

Program subvencionirane prehrane nastavlja se u domu Crvenog križa na Pećinama. Radno vrijeme u kojem umirovljenici mogu objedovati je svako dan od 12-13 sati. Molimo sve koji dolaze da se pridržavaju epidemiološkog  standarda i poštuju kućni red koji vlada u Domu.

BAZENI KANTRIDA

Bazeni Kantrida nastavljaju program za umirovljenike u uobičajenim terminima ponedjeljak, srijeda, petak od 12:30-14:30 uz uobičajene epidemiološke mjere (mjerenje temperature i upisivanja zbog eventualne epidemiološke obrade). Molimo sve zainteresirane da za dodatne informacije pogledaju mrežnu stranicu www.rijekasport.hr.

PLANINARENJE

Planinarsko društvo Transverzalac započelo je sa planinarskim pohodima i ovu subotu 19. rujna pozivaju nas na novi izlet. Kreće se s Brašćina (okretište autobusa broj 4) u 9:00 sati. Idemo prema Velom vrhu , kanjonom Rječine, prema tvornici papira kamo se hodnja, u popodnevnim satima završava.

PREZENTACIJA KNJIGE “U vrtložini”

U četvrtak, 17. rujna u 19 sati održat će se u Exportdrvu, u okviru Vriska- riječkog sajma knjiga i festivala autora, promocija romana U vrtložini naše sugrađanke i članice Zoje Strenja-Šolaja.  Roman  je to iznimna tematsko-problemskog bogatstva i sadržajnosti, svojevrstan literarni kondenzat suvremene zbilje provučene kroz fokus intimnih svjetova većeg broja protagonista od kojih su neki i umirovljenici.  Roman će na promociji predstaviti književnik, kritičar i publicist Nikola Petković. 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu penzići da to nastave i dalje. Nastavljamo s objavama korisnih i zanimljivih informacija i pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content