Radio Rijeka, 20.2.2022.

Feb 18, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

,Radio Rijeka,  Zlatne godine, 20. veljače 2022., Klub Belveder-Kozala

 

U klub Belveder Kozala možete doći utorkom ujutro i četvrtkom popodne kada možete vježbati, popiti kavu, igrati pikado, karte ili razgledati našu bogatu biblioteku. U susret Danu žena možete se prijaviti na jednodnevni izlet u Istru. Također najavljujemo izlet u Makarsku (lipanj), te desetodnevni izlet u Veli Lošinj (kraj kolovoza). Patronažna sestra dolazi 24. veljače te možete  izmjeriti tlak i šećer u krvi.

PAKET MJERA ZA UBLAŽAVANJE RASTA CIJENA

Vlada Republike Hrvatske, s ciljem ublažavanja rasta cijena i očuvanja kupovne moći, donijela je veliki paket mjera vrijedan 4,8 milijardi kuna. Među mjerama su paketi za ublažavanje rasta cijena električne energije i plina, porezna rasterećenja te socijalne naknade za građane u riziku od energetskog siromaštva. Umirovljenicima su najvažnije jednokratne naknade za preko 720 tisuća umirovljenika s mirovinama manjim od 4.000 kuna. Tako će umirovljenici s mirovinama do 1.500 kuna dobiti 1.200 kuna, oni  od 1.500 – 2.000 dobit će 900, od 2.000 – 3.000 dobit će 600, a oni od 3.000 – 4.000 dobit će 400 kuna.

U SUSRET ZDRAVLJU

U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ organiziramo savjetovanje Zdrava prehrana. Savjetovanje će se provoditi u klubu Centar u Kružnoj 22. veljače od 16 do 19 sati uz obaveznu najavu na šalteru osobno ili telefonom/mailom. Prilikom prijave potrebno je navesti razlog, odnosno zdravstveno stanje zbog kojeg imate potrebu za savjetom nutricioniste. Aktivnost se provodi u okviru projekta Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ i u potpunosti je financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

RADIONICE KORAK PO KORAK

Pri Matici umirovljenika grada Rijeke već godinama djeluju kreativne radionice pod nazivom Korak po korak. Sudjelujući u spomenutim radionicama umirovljenici mogu iskazati svoje vještine, ljubav prema umjetničkom izričaju, ali i podučiti druge u izradi različitih ukrasnih i uporabnih predmeta, te se okušati u slikanju i sudjelovati u humanitarnim akcijama. Radionice se održavaju u Verdijevoj 11, ponedjeljkom od 9:30 do 12 sati i po dogovoru, pa pozivamo sve zainteresirane članove da se jave i priključe našim vrijednim kreativcima. Napominje, da su materijali za sve radionice osigurani. Potrebno je ponijeti samo radnu odjeću.

Molimo sve zainteresirane da se najave na broj 091 231 57 14.

 

JEDNODNEVNI IZLETI

U subotu 26. veljače idemo na izložbu Korijeni i krila, Vlaho Bukovac u Zagrebu, Cavtatu i Beču. Izložba će se održati u galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

Dana 5. ožujka vodimo vas u Vrsar u obilazak parka skulptura Dušana Đamonje. Nakon razgledavanja prelijepe sinteze prirode i skulptura  idemo u Poreč gdje ćemo razgledati staru gradsku jezgru i Eufrazijevu baziliku . Izlet završavamo ručkom uz glazbu i ples u jednom od istarskih OPG-a.

Informacije i prijave za oba izleta možete dobiti na telefon 051 293 620.

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

Ovaj utorak 22. veljače u 10 sati, u suradnji s Riječkim sportskim savezom nastavljamo s nordijskim hodanjem. Nalazimo se na Drenovi, okretištu autobusne linije broj 5. Nakon razgibavanja krećemo stazom do Kablara put Ronjgi. Hodnja traje oko 2 sata. Obucite se sportski i slojevito te ponesite kišnu kabanicu i bocu vode.

I dalje se možete priključiti rekreaciji na bazenima Kantrida, fitnesu na Trsatu ili Zametu te vježbama joge na Pećinama ili Zametu.

N A J A V E

GLAGOLJICA

Sveučilišna knjižnica prigodnim programom obilježava Dan Hrvatske glagoljice i glagoljaštva. Dana  23. veljače u vremenu od 17 do 17 17:45 u Sveučilišnoj knjižnici održava se program Glagoljica i kreativna industrija.  Program uređuju i vode Jasna Horvat i Josipa Mioč.

Uz dane glagoljice  i glagoljaštva najavljujemo posjet izložbi GLAGOLJICA. Trajanje posjeta uključuje vođeni razgled stalne kulturno povijesne izložbe te dokumentarni film o akademiku Branku Fučiću „Az, Branko pridivkom Fučić“ (Ja, Branko nadimkom Fučić).

ASTRONOMSKI CENTAR RIJEKA

Astronomski centar Rijeka (Sv. Križ 33) poziva na programe „Astro penzići“ koji omogućava osnove orijentacije i promatranja neba i uživanja u njegovoj ljepoti. Moguće je odabrati programe za pojedinačni, organizirani posjet ili sustavnu edukaciju iz astronomije kao i šire informacije možete dobiti na šalteru u Kružnoj, našoj mrežnoj stranici odnosno najavom Centru na telefon 051 455 700.

SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB

U suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci nastavljaju se predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob. Predavanje se održavaju svake srijede od 17 sati, a o temama možete saznati na našim mrežnim stranicama ili na 3dob@uniri.hr ili na telefon 051 854-861.

RAD KLUBOVA I PODRUŽNICA

Klubovi i podružnice rade u vremenu koje možete provjeriti na našim mrežnim stranicama ili na šalteru u Kružnoj. Početak je godine i vrijeme je obnove članarina kako bi umirovljenici mogli sudjelovati i svim programima i aktivnostima koje nudimo.

Klub Centar U Kružnoj 5 možete posjetiti u dopodnevnim satima od 8-12 sati, ali i popodne od 15 do 19 sati.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content