Radio Rijeka, 21. lipnja 2020.

Jun 19, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

 Radio Rijeka, 21. lipnja 2020. godine, emisija “Zlatne godine”

Radio Rijeka, 21. lipnja 2020., Annamaria Frunzi-Palaveršić, klub Belveder-Kozala 

KLUB BELVEDER

Klub Belveder-Kozala jedan je od najvećih klubova Matice umirovljenika grada Rijeke. Osim bogatih programa i velikog broja aktivnosti, broji preko 350 članova koji se sastaju utorkom od 10-12, te četvrtkom  od 17-19.   Klub se nalazi u ulici Uspon Irene Tomee 8 i sve informacije o radu kluba možete dobiti na broj telefona 513-825.

 

RAD MATICE

U okviru mjera popuštanja ograničenja vezanih uz epidemiju korona virusa od 17. lipnja započeli smo s radom klubova i podružnica. Radno vrijeme i programe provjerite u neposrednom kontaktu s klubovima.

Molimo sve koji dolaze da koriste maske i rukavice, izbjegavaju rukovanje i pridržavaju se svih drugih epidemioloških mjera s ciljem zaštite svih nas i prevencije širenja epidemije.

Obavještavaju se umirovljenici kluba INA Rijeka da se od 17. lipnja 2020. godine uvodi dežurstvo sa svrhom uplate članarine za 2020. godinu. Dežurat će se uobičajeno srijedom od 9-10 sati, na adresi Milutina Barača 26. Članarinu ćete moći produžiti do 15.7. kada Klub prestaje s radom prije ljetne pauze.

SKUPŠTINA MATICE

Dana 16. lipnja 2020. godine, u dvorani Hrvatske čitaonice na Trsatu, održana je  Izborna skupština Matice umirovljenika grada Rijeke. Predstavnicima klubova i podružnica (od 31 pozvanih prisutno je bilo 29) prezentirani su rezultati rada Matice u 2019. godini. Potvrđen je, za naredni četverogodišnji mandat od 2020. do 2024.  dosadašnji predsjednik MU, te je prihvaćen prijedlog za izbor nove potpredsjednice-Ivančice Celevske. Jedna od novina je i usvajanje novog Statuta koji je usklađen sa statutom MU Hrvatske. Više o Skupštini biti će govora u slijedećoj emisiji kada će gostovati novo rukovodstvo MU.

PROGRAM PREHRANE U DOMU CRVENOG KRIŽA

Pozivamo sve korisnike subvencionirane prehrane da, u vremenu  rada šaltera od 08-11 sati (od 25. lipnja do 5. srpnja), dođu po bonove. Osim preuzimanja bonova zamolit ćemo sve koji dođu da ispune kratku anketu o zadovoljstvu prehranom koja će se koristiti za poboljšanje kvalitete pruženih usluga.

BAZENI KANTRIDA

Bazeni Kantrida su ponovo otvoreni za građanstvo i članovi Matice mogu besplatno koristiti bazen u starom terminu ponedjeljak, srijeda i petak od 12,30-14,30 sati. Od ovog tjedna pa sve do 30.lipnja srijedom se održava vježbanje uz stručni nadzor u vremenu od 13,00-14,00 sati. Molimo posjetitelje da se zbog epidemiološke situacije pridržavaju sigurnosnih mjera koje važe prilikom posjete bazenu (ograničenje broja posjetitelja, mjerenje temperature i evidentiranje prilikom dolaska te dezinfekcija ruku).

DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

Dana 22. lipnja u Rijeci, ispred spomenika na Delti u 9:00 sati započinje svečanost proslave Dana antifašističke borbe. Program, u organizaciji Saveza antifašističkih boraca PGŽ, počinje polaganjem vijenaca za sve poginule, a nakon toga se autobusima odlazi na Tuhobić gdje se program, s početkom u 11:00 sati nastavlja uz pjesmu, ples i zajednički ručak. Dođite na svečanost, prisjetimo se vrijednosti antifašizma i družimo se uz lijepi program i fažol.

REKREACIJA ZA 3. ŽIVOTNU DOB

Prezentaciju nastavka sportskih aktivnosti za građane starije životne dobi planirali smo na riječkom lukobranu, u petak 26. lipnja 2020.g. s početkom u 18.00 sati. U organizaciji Riječkog sportskog saveza, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i MU grada Rijeke, a uz potporu Grada Rijeke, družit ćemo se, uz bogat program i sportove prilagođene otvorenom prostoru i starijoj populaciji (šetnje, nordijsko hodanje, thai chi, joga…). Program je namijenjen kako umirovljenicima ali i drugim dobnim uzrastima. Pozivamo umirovljenike da povedu i mlađe generacije. Svim sudionicima, osim besplatnog sudjelovanja, osigurane su srdele i palenta.

PLANINARENJE

SUBOTA 27.6.2020.

PLASE – SATNIČKO – TUHOBIĆ (1106m) – PLASE

POLAZAK SA ŽELJEZNIČKOG KOLODVORA U 7:35 SATI.

POVRATAK IZ PLASA U 17:48 SATI.

CIJENA POVRATNE KARTE JE 37,10 KUNA, A TRAJANJE VOŽNJE 30 MINUTA.

STAZA JE SREDNJE ZAHTJEVNA.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content