Radio Rijeka, 22.3.2024.

Mar 22, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka,  Zlatne godine, 24. ožujka 2024., Dinka Blažić, Klub Krimeja  

RAD KLUBOVA 

 

Aktivnosti u klubu Krimeja na adresi Kumičićeva 50 svakodnevne su. Dolaskom proljeća želimo da se sve više naših članova uključi u naše izlete kojih je ovog proljeća veliki broj. Kako je većina naših umirovljenika već ishodilo HŽ iskaznice za besplatnu vožnju vlakom unutar Hrvatske, pripremamo dva izleta vlakom u Ogulin u dvije  grupe i to 13.travnja i 25. svibnja. Također 1.svibnja organiziramo izlet u Trst na izložbu djela Vincent van Gogha, te obilazak poznatih građevina u Trstu uz stručno vodstvo. Dana 11.svibnja organiziramo izlet u Varaždin i Lepoglavu. Informacije i prijave u klubu Krimeja tel 422-374 ili mob. 099 489-6271 od 15-19 sati. MUP RH provodi kampanju „WEB HEROJI” na temu računalnih (internetskih) prijevara. O toj temi u klubu Krimeja dana 27.ožujka.(srijeda) u 17 sati održati će predavanje gđa Ingrid Mavrić, policijska službenica iz Ureda načelnika iz Policijske uprave Primorsko-goranske. Pozivamo zainteresirane da prisustvuju ovom korisnom predavanju. Mjerenje tlaka i šećera u krvi u klubu Krimeja biti će 3.travnja od 8,30 do 10,30 sati, a u klubu Sv. Nikola Turnić 28. ožujka od 9 do 10 sati.

U udruzi antifašista grada Rijeke u Demetrovoj 6/a postavljena je izložba slika, slikarica kluba Srdoči. Izložbu možete razgledati  do 29.03.24. u terminu od 9 do 14 sati.

 

Ostali smo bez voditelja slikarske radionice u Verdijevoj pa molimo sve koji su završili likovnu akademiju i žele volontirati u Matici da nam se jave.

Nastavljamo s prikupljanjem potpisa za peticiju VEĆE MIROVINE ODMAH! Koje je pokrenula Matica umirovljenika Hrvatske i Sindikat umirovljenika. Peticiju možete potpisati u klubovima ali i u Kružnoj. Dođite i podrže nastojanja za povećanjem mirovina i poboljšanje sve težeg položaja populacije treće životne dobi. 

TEČAJ STRANIH JEZIKA

U suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta i Rijeci i Bilingualism Matters@Rijeka, koji se bavi popularizacijom znanstvenih spoznaja o višejezičnosti u tijeku su prijave za konverzacijske susrete. Susrete bi vodila studentica diplomskog studija engleskog jezika. Javiti se mogu svi koji imaju znanje jezika na nivou konverzacijskog, a o broju polaznika i početku susreta obavijestit ćemo vas naknadno. 

PREHRANA U DOMU PEĆINE

Korisnici organizirane prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama bonove za  prehranu za mjesec ožujak mogu preuzeti od ponedjeljka 25. ožujka. Zbog renoviranja kuhinje na Pećinama obroci se preuzimaju u kuhinji HEP-a na adresi Nikole Cara 8.

 

PREGLED MADEŽA

U Klubu Centar, u utorak, 2. travnja 16-19 sati održat će dermatoskopski pregledi madeža specijaliste dermatologa. Molimo sve koji su se prijavili da se pridržavaju zakazanog termina, a listu možete pronaći na našim stranicama i na oglasnoj ploči.

 

TVRDA KOHABITACIJA U HKD-u

Lift s Andrejem Plenkovićem i Zoranom Milanovićem je usred vožnje stao i njih su dvojica u tome liftu zapeli… Andrej Plenković prvog je dana pobjede na predsjedničkim izborima Zoranu Milanoviću obećao tvrdu kohabitaciju. Iako definicija te izjave nije bila potpuno jasna široj javnosti, u iduće četiri godine postala je svakodnevica političkog i medijskog života. Stalnim sukobom između dva najvažnija političara u Hrvatskoj pune se medijski stupci i polarizira javnost. Kabineti predsjednika Vlade i predsjednika države svih ovih godina pažljivo su birali mjesta obilaska nastojeći izbjeći njihove susrete, ali ipak, svečano otvorenje jednog lifta u Svetoj Nedjelji, financiranog sredstvima Europske unije postaje događaj koji naprosto nisu mogli izbjeći… Ovo je sažetak predstave Tvrda kohabitacija (HKD 5. travnja u 20 sati) za koju popust od 50% možete ostvariti predočenjem iskaznice Matice umirovljenika, a karte rezervirati na adresi press@hkd-rijeka.hr.

 

IZLETI

Detaljnije o planiranim izletima možete provjeriti na našoj oglasnoj ploči i web stranici. Ipak izdvajamo poziv Kluba Srdoči koji organizira izlet u Ozalj 7.04.2024. po cijeni od 20 eura. U cijenu je organiziran ručak. Prijaviti se može u klubu ili na mob 095 5541 538 te poziv umirovljenika INA koji organizira jednodnevni izlet u Buzet/Hum i okolica dana 18.travnja. Prijave i plaćanje kotizacije vrši se u sjedištu kluba Milutina Barača 26 srijedom od 10,00 h – 11,00 h. Informacije na telefon 099 216 84 84 gosp. Fućak.

 

REKREACIJA

U utorak 26. ožujka u 9:30 sati Nordijci se nalaze se na platou ispred hotele Continental. Idemo Ružićevom, Harterom do mlina Žakalj. Zavisno od vremena planiramo doći do mosta u Pašcu i nazad. Staza je srednje teška, dugačka 8 kilometara i trebat će nam 2 i pol sata. Nedjeljom smo pozvani na susrete u Kostreni.  Za početnike i one slabije kondicije petkom je rekreacijsko nordijsko hodanje. Okupljanje je u 9:30 ispred dvorane Marino Cvetković. Nakon toga u 10:40 je programirano tjelesno vježbanje u dvorani.  

PD Transvezalac – u subotu  30. ožujka je šparožijada na Kićerini. Idemo od Kukuljanova, Kićerine, Glogova do Čavli. Polazak je s okretišta autobusa na Turkovu u 8:40 autobusnom linijom broj 20, a povratak je sa stanice Škrljevo Rampa u 16:15. Staza je zahtjevna.

Dolaskom ljepših dana započinjemo s boćanjem. Zainteresirani se mogu javiti na telefon  095 52 84 502 (Natalija) kako bi formirali ekipe i dogovorili vrijeme sastanka.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pošto je ovo zadnja emisija prije uskršnjih blagdana svim umirovljenicima i njihovim obiteljima čestitamo Uskrs i želimo mirne i radosne blagdane. 

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content