Radio Rijeka, 24.4.2022.

Apr 22, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

 

Radio Rijeka , Zlatne godine, 24. travnja 2022., Klub Krimeja

 

KLUBOVI

 

Svakodnevno od ponedjeljka do petka od 15-19 sati, u klubu Krimeja, Kumičićeva 50/I možete se uključiti u naše aktivnosti kao što su kartanje, tombola, masaža, tjelovježbe i pikado. Posjet medicinske sestre klubu je prve srijede u mjesecu od 9,00-11,00 sati.

 

Mjerenje tlaka,  razine sećera i kisika u krvi održat će se u Klubu Centar u srijedu 27.4. od 9 do 11, a u klubu  Sv.Nikola Turnić u četvrtak 28. travnja od  9 do 10 sati.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 26. travnja nalazimo se u 9:30 sati na Drenovi , okretištu autobusne linije broj 5. Nakon zagrijavanja krećemo prema Kablarima i dalje prema Ronjgima. Obucite se sportski i ponesite bočicu vode te, za svaki slučaj, kišnu kabanicu i kapu.

PLANINARENJE

U subotu 30. travnja s planinarskim društvom Transverzalac idemo na Platak. Polazak je s Delte u 9 sati, autobusna linija broj 12b, a povratak u 18 sati. Staza nije zahtjevna.

NAJAVE

PREDSTAVLJANJE SLIKOVNICE „TRAŽI SE BAKA“

Pozivamo none i noniće, unučiće i unuke da nam se pridruže u srijedu, 27. travnja 2022. u 17,00 sati u Klub Centar, Kružna 7, na predstavljanje slikovnice naše članice Enze Vaccaro „Traži se baka“. Uz igru i slatki zalogajčić upoznat ćemo Luku i Lanu koji su se zaželjeli svoje bake te saznati da li su je „đirom“ po Rijeci i pronašli. Na predstavljanju ćemo moći i nabaviti ovu prekrasno ilustriranu slikovnicu.

 

TEČAJ ŠIVANJA

Svi zainteresirani mogu se priključiti na besplatne radionice šivanja. Tečaj provodi Matica umirovljenika u suradnji s udrugom RiRock a u sklopu projekta Europskog socijalnog fonda „RiGenerAkcija-aktivni u mirovini!“. Za prijavu su potrebni kopija osobne iskaznice i dokaz o mirovini.

 

BRIGAMA SE NEMOJ DATI, U MATICI DANE KRATI

Kako smo i najavili sutra, 25. travnja, u Kružnoj ulici će se održati besplatno mjerenje osnovnih fizičkih i fizioloških parametara tijela poput koštane i mišićne mase, te masnoće na organima. Također, mjerenjem utvrđujemo i vašu metaboličku dob. Uz mjerenje ćete dobiti smjernice kako popraviti parametre te besplatno kontrolno mjerenje za mjesec dana. Aktivnost se provodi u okviru projekta „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati“ i u potpunosti je financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Prijave na telefon 212 109, mailom ili osobno u Kružnoj.

PRAVNO SAVJETOVALIŠTE

Kroz već spomenuti projekt provodimo i aktivnost besplatno Pravno savjetovalište koja će se od sljedećeg tjedna u Kružnoj održavati isključivo utorkom od 8,00-11,00 sati. Dolazak je moguć bez najave.

BESPLATNO DOPUNSKO OSIGURANJE

Izmjenama Zakona podignut je cenzus za policu besplatnog dopunskog zdravstvenog osiguranja. Policu može realizirati svatko tko ima prihod do 2.065,60 kuna po članu obitelji, odnosno 2.582 kune za samca. Sve informacije možete dobiti u  HZZO-a, a popunjavanjem ponude za sklapanja ugovora osiguranje možete dobiti na teret državnog proračuna.

IZLETI

Klub umirovljenika INA-e Rijeka 28. travnja organizira posjet Karlovcu i okolici. Prijave na mobitel 099-216 84 84. Klub Krimeja nas vodi na izlet u Nin-Zadar 30. travnja, a sve informacije i uplate u klubu ili na tel, 422-374. Izlet na Plešivicu i obilazak plešivičkih vinskih cesta organizira se 27. travnja. Informacije  na broj telefona 740-096. Klub Podvežica organizira izlet u Labin 12. svibnja. Sve informacije na telefon 459-817.

 

Sve one koji žele pročitati i vidjeti kakav je tjedan iz nas i što nas čeka u tjednu koji dolazi pozivamo da posjete naše stranice  www.penzići.rijeka.hr ili facebook.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content