Radio Rijeka, 27.2.2022.

Feb 25, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 27. veljače 2022., Klub Zamet

 

KLUB ZAMET

Klub Zamet nalazi se u ulici Petra Jurčića 24a i otvoren je svaki dan od 16-19 sati. Sve informacije možete dobiti na broj telefona 264-903. Premda muški članovi najradije igraju karte i šah, a članice pikado i društvene igre, nadamo se da će se dolaskom novih članova ovaj odnos promijeniti.

 

POKRENIMO SE

U petak, 4. ožujka 2022. godine s početkom u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16 održat će se tribina u sklopu Svjetskog dana debljine. Ovogodišnja tema je Everybody Needs to Act (Pokrenimo se). Tribinu organizira Hrvatsko društvo za debljinu i Ured gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb grada Rijeke. Predavači su prof.dr. sc. Goran Palčevski (Promocija zdravih stilova života), prof.dr.sc. Davor Štimac, (Epidemiološka situacija vezana uz debljinu u doba COVID19 pandemije), Izv. prof dr. sc Sanja Klobučar Majanović, (Mogućnosti liječenja debljine) i  Andrej Belančić (Uloga prehrane i tjelesne aktivnosti u prevenciji debljine). Svi prisutni trebaju imati Covid potvrde.

 

JEDNODNEVNI IZLET

Dana 5. ožujka vodimo vas u Vrsar u obilazak parka skulptura Dušana Đamonje. Nakon razgledavanja prelijepe sinteze prirode i skulptura  idemo u Poreč gdje ćemo razgledati staru gradsku jezgru i Eufrazijevu baziliku . Izlet završavamo ručkom uz glazbu i ples u jednom od istarskih OPG-a.

Informacije i prijave za oba izleta možete dobiti na telefon 051 293 620.

PREHRANA U DOMU CRVENOG KRIŽA U RIJECI

U toku je (do kraja slijedećeg tjedna) preuzimanje bonova za prehranu na šalteru u Kružnoj.. U suradnji s Crvenim križem grada Rijeke i potporu Grada Rijeke umirovljenici s primanjima manjim od 2.875 kuna imaju pravo na subvencioniranu prehranu. Objedovati mogu u domu Crvenog križa na Pećinama od ponedjeljka do petka od 11:30 do 12:30 sati u restoranu, a subotom, nedjeljom i blagdanima ručak se preuzima na recepciji od 10 do 11 sati. 

 

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

Na pokladni utorak 1. ožujka u 10 sati, u suradnji s Riječkim sportskim savezom nastavljamo s nordijskim hodanjem. Nalazimo se na Biviu, okretištu autobusne linije broj 1. Nakon razgibavanja krećemo šetnicom uz more do Preluka. U skladu s navadama i važećim epidemiološkim mjerama, a s nadom da nam tako nešto više nikada neće prirediti, spalit ćemo pusta. Nazvali smo ga Autotrolejko od milja – Trole. Nakon toga ćemo sprati svu tugu i bol s par kapi antidepresiva. Stoga sve sudionike pozivamo da ponesu žmujiće (ne prevelike pošto se moramo i vratiti doma).

I dalje se možete priključiti rekreaciji na bazenima Kantrida, fitnesu na Trsatu ili Zametu te vježbama joge na Pećinama ili Zametu.

 

N A J A V E

SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB

U suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci nastavljaju se predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob. Predavanje se održavaju svake srijede od 17 sati, a o temama možete saznati na našim mrežnim stranicama ili na 3dob@uniri.hr ili na telefon 051 854-861.

PALAČINKA MOG ŽIVOTA

Priču o kuharu koji cijeli život mašta o tome da napravi palačinku svog života i pobijedi na natjecanju možete pogledati u Gradskom kazalištu lutaka. Na predstavu možete povesti unuke u četvrtak i petak 3. I 4. od 18 sati, a subotu 5. ožujka od 11 i 18 sati.

 

RAD KLUBOVA I PODRUŽNICA

Klubovi i podružnice rade u vremenu koje možete provjeriti na našim mrežnim stranicama ili na šalteru u Kružnoj. Početak je godine i vrijeme je obnove članarina kako bi umirovljenici mogli sudjelovati i svim programima i aktivnostima koje nudimo.

Klub Centar U Kružnoj 5 možete posjetiti u dopodnevnim satima od 8-12 sati, ali i popodne od 15 do 19 sati.

U klubu Krimeja dana 02.03.2022.-srijeda od 9-11 sati održati će se besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi. Za ulazak u klub potrebna je covid potvrda.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content