Zlatne godine, 29.10.2023.

Oct 27, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 29. listopada 2023.,  gostuje Annamaria Frunzi Palaveršić, Klub Belveder-Kozala

 

KLUB BELVEDER KOZALA

 

Kao i ranije aktivnosti u KSO Belveder Kozala su mnogobrojne. Redovito vježbamo dva puta tjedno uz kavu i druženje. Patronažne sestre nam redovito dolaze mjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi. Za posljednje dvije posjete su došle u pratnji učenica Srednje medicinske škole, odjela sestrinstva U mjesecu listopadu se bilježe dani kruha te su nas posjetili naši mali veliki prijatelji iz dječjeg vrtića „Maestral“ sa kojima smo mijesili kruščiće, igrali se, pjevali i ugodno se družili. Bili smo na jednom lijepom jednodnevnom izletu prilikom kojeg su nam se pridružili i članovi Kluba „Potok“. Posjetili smo Bjelovar te na prekrasnom seoskom imanju uz hranu i glazbu, pjesmu i ples proveli prekrasno popodne. Sljedeći mjesec, uz domjenak  ples i zabavu, slavimo 43. rođendan našeg kluba. Sadržaja u klubu je mnogo tako da svaki član može naći nešto primjereno svom interesu

Članarina u Matici se plaća za kalendarsku godinu premda imama umirovljenika koji, iz raznih razloga, članarinu plaćaju i sad. Takvima, od 1. studenog omogućujemo učlanjenje za smo 3 eura. Napominjemo kako članstvo u Matici nosi veliki broj popusta sa dobavljačima s kojima imamo zaključen ugovor. Preporučamo članovima da prilikom svake kupnje provjere ima li dobavljač zaključen ugovor, te stječu li pravo na popust.

 

RADIONICA ŠIVANJA

 

U suradnji s Udruženjem obrtnika grada Rijeke i uz pomoć njihovih vrhunskih šilica,  organiziramo radionice šivanja. U trajanju od tri mjeseca i u manjim grupama (do deset polaznika) provodile bi se na našim strojevima u Verdijevoj. Prijaviti se možete u Kružnoj do petka 3. studenog kada ćemo objaviti  termine održavanja istih.

 

PAMĆENJE I TJESKOBA U STARIJOJ ŽIVOTNOJ DOBI

 

U suradnji sa studentima psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci radimo na problemu pamćenja osoba starije životne dobi. Pamćenje, odnosno slabljenje istog aktualan je fenomen koji zahtijeva posebnu pažnju u našoj životnoj dobi. Kratkim testiranjem i analizom istog dobivamo povratnu informacije o pamćenju te savjete za stimulaciju mentalnih aktivnosti i preporuke za olakšanje sudjelovanja u  nekim važnim aktivnostima. Sve zainteresirane koji se žele uvjeriti u stanje pamćenja neka se jave u svoje klubove ili u Kružnu radi dogovora.

 

BOŽIČNO-NOVOGODIŠNJI TURNIR

 

Do kraja slijedećeg tjedna u Kružnoj primamo prijave za turnir u pikadu, šahu, briškuli i trešeti. Pravo sudjelovanja imaju ekipe klubova Matice, a o početku turnira obavijestit ćemo po okončanju prijava.  

PREHRANA U DOMU PEĆINE

 

Korisnici organizirane prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama bonove za  prehranu za mjesec studeni mogu preuzeti do kraja slijedećeg tjedna. Uplata ručka je isključivo srijedom i četvrtkom od 9 do 11 sati na adresi Trg Republike Hrvatske 2/II. U slučaju nemogućnosti dolaska na objed odjaviti se možete dan ranije na telefon 333-699. Podsjećamo, pravo na subvencioniranu prehranu imaju svi umirovljenici s primanjima manjim od 440 eura i iznos se dokazuje izvodom od banke ili rješenjem o mirovini.

UHVATI FILM

HKD na  Sušaku poziva nas na filmski festival Uhvati Film. Po mnogima je to jedan od najoriginalnijih i najkavlitetnijih izbora filmova u regiji koji se održava već 21 godinu i koje nećete brzo zaboraviti. Ulaz je dobrovoljna donacija, a rezervacije su na www.spirit-ri.hr.

REKREACIJA

U utorak 31. listopada nordijsko hodanje održat će se od Bivia do autokampa Preluk s početkom u 9:30sati. Staza nije teška. U slučaju kiše ponesite kišne kabanice.

Za one slabije kondicije, koji nas ne mogu pratiti utorkom, organiziramo, u suradnji sa Klubom športske rekreacije Gorovo,  rehabilitacijsko hodanje petkom od 9:30 do 10:30 ispred dvorane Marino Cvetković u Opatiji. Nakon toga, na istom mjestu u 10:40 su vježbe pod vodstvom stručnog trenera.

 

Po ustaljenim terminima u Sportskom centru 3.maj nastavljamo s kuglanjem i vježbama za mobilnost i prevenciju padova. Isto tako slobodni su redovni termini na Bazenu Kantrida i vježbanje u Fitness studiju S na Zametu i Trsatu.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content