Radio Rijeka, 30.1.2022.

Jan 28, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 30. siječnja 2022., Klub Sv. Nikola-Turnić

RAD KLUBOVA

Klub Sv. Nikola Turnić nalazi se na adresi F. Čandeka 36b u blizini liječničkih i stomatoloških ordinacija i knjižnice. Otvoreni smo ponedjeljkom, srijedom i petkom od 15 do 19, a utorkom i četvrtkom od 9 do 13 sati. Nastavili smo sa našim uobičajenim aktivnostima, predavanjima, kreativnim radionicama, masažom… Razinu tlaka i šećera u krvi možete izmjeriti u obližnjoj ambulanti u dogovoru sa medicinskom sestrom, a preciznije informacije o tome možete dobiti u klubu. Još nekoliko dana u klubu je otvorena izložba uradaka naših kreativnih radionica.

U četvrtak, 3. veljače u 10 sati možete poslušati predavanje na temu “Psihološka otpornost u vrijeme pandemije”. Predavanje je u okviru projekta „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ i u potpunosti je financirano od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Zbog ograničenog broja posjetitelja najavite svoj dolazak na tel. 568 943.

Klubovi i podružnice su počeli raditi po uobičajenim radnim vremenima koje možete provjeriti na našim mrežnim stranicama. Početak je godine i vrijeme je obnove članarina kako bi umirovljenici mogli sudjelovati i svim programima i aktivnostima koje nudimo. Za učlanjenje ili obnovu članstva potrebno je donijeti osobnu iskaznicu, a umirovljenici mlađi od 65 godina moraju imati i dokaz da su u mirovini. Godišnja članarina iznosi 40 kuna, a vrijedi do kraja kalendarske godine.

Klub Centar možete posjetiti u dopodnevnim satima od 08-12 sati, ali i popodne od 15 do 19 sati.

U klubu Krimeja održati će se mjerenje tlaka i šećera u krvi u srijedu dana 2. veljače od 9-11 sati.

PREHRANA U DOMU CRVENOG KRIŽA U RIJECI

U toku je (do kraja slijedećeg tjedna) preuzimanje bonova za prehranu u domu Crvenog križa na Pećinama. U suradnji s Crvenim križem grada Rijeke i potporu Grada Rijeke umirovljenici s primanjima manjim od 2.875 kuna imaju pravo na subvencioniranu prehranu. Objedovati mogu od ponedjeljka do petka od 11:30 do 12:30 sati u restoranu, a subotom, nedjeljom i blagdanima ručkovi se preuzimaju na recepciji od 10 do 11 sati. 

 

PRAVNA KLINIKA

Centar za pružanje pravne pomoći Pravnog fakulteta u Rijeci prima prijave na dežurni telefon 099 530 62 50 srijedom od 12:00-15:00. Besplatna pravna ponoć pruža se iz područja imovinsko pravnih odnosa, obiteljskog prava, zaštite temeljnih ljudskih prava,  radnog i socijalnog prava, ovršnog prava i sličnih pravnih pitanja. S problemima se možete obratiti i nama u Kružnoj (osobno, telefonom ili online) te ćemo vam organizirati sastanak.

IZLETI

 

Uoči Dana zaljubljenih Valentinova vodimo vas na jednodnevni izlet u Veneziu. Polazi se iz Rijeke 12. veljače, a sve informacije možete dobiti na telefon 293 620.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U suradnji s Riječkim sportskim savezom nastavljamo s nordijskim hodanjem. U utorak 1. veljače u 10 sati nalazimo se na brdu Sv. Križ na zadnjoj stanici autobusne linije broj 7A. Na hodnju krećemo ispred zvjezdarnice do kapelice i vidikovca te preko SV. Ane do kampusa i nazad. Ukoliko nas vrijeme posluži planiramo doći i do Kačjaka. Ukupno vrijeme pohoda je oko 3 sata ali je, u dogovoru s voditeljem, moguće skratiti. Obucite se sportski i slojevito te ponesite kišnu kabanicu i bocu vode.

 BAZENI KANTRIDA

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30. 

Za napredne i plivače koji žele usavršiti tehnike plivanja i okušat se u daljinskom plivanju, uspostavili smo kontakte s Klubom daljinskog plivanja „Primorje” Rijeka. Informacije o uključenju možete dobiti na šalteru u Kružnoj ili na ulazu u bazen. 

Napominjemo da je za posjet bazenu neophodno obnoviti članarinu za tekuću godinu.

 FITNESS

Nastavljaju se vježbe u fitness studiju „S“ u Dvorani mladosti  na Trsatu i dvorani Zamet. Termini za vježbanje je ponedjeljak, srijeda i četvrtak, a prijave su moguće u Kružnoj odnosno direktno na lokaciji na kojoj želite vježbati. Najaviti se možete na Trsatu na broj 216-300, a na Zametu 264-043.

JOGA 

Vježbe joge nastavljaju se na Pećinama srijedom u 8:00 – 9:30, a na Zametu utorkom i petkom od 15:30 – 17:00. Obavezna predbilježba na broj 331-370 ili 091/911 13 70.

VJEŽBE NA OTVORENOM

Rekreacija na otvorenom u sklopu projekta RiGenerAkcija trenutno se ne održavaju zbog niskih temperatura. O nastavku rekreacije zainteresirane ćemo  pravovremeno obavijestiti.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content