Radio Rijeka, 5.12.2021.

Dec 5, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 5. prosinca 2021., Klub Srdoči

RAD KLUBOVA

Klub Srdoči otvoren je cijelo vrijeme za naše članove kojih je nesto manje obzirom na epidemiolosku situaciju. Radionice Pupa, Decoupagea i Svasta nesto pripremaju svoje uratke za sudjelovanje na Božicnom sajmu na Korzu u suradnji s kreativnim radionicama Korak po korak. Pozivamo Riječanke i Riječane da obidju nas stand i doprinesu humanitarnom radu članica radionica. Obzirom na iskazani interes u tijeku je edukacija o zdravlju.

Radno vrijeme kluba je i nadalje radnim danom od 15 do 19 sati.

Klubovi umirovljenika koji dijele ulaz sa službenim prostorijama mjesnih odbora kao i svi klubovi starijih osoba Kantrida pozivaju se na poštovanje uputu da prilikom ulaska u prostore  moraju imati važeću covid putovnicu ili potvrdu o preboljenju. Pri ulasku u klubove koji imaju poseban ulaz posjetitelji nisu dužni posjedovati navedene dokumente, ali moraju poštivati  propisane epidemiološke mjere.

 

SOCIJALNI PROGRAM GRADA RIJEKE

 

Grad Rijeka za božićno-novogodišnje blagdane, svim umirovljenicima s malim mirovinama ili osobama starijim od 65 godina bez primanja, poklanja poklon bon u vrijednosti 300 kuna.  Zahtjevi sa pratećom dokumentacijom podnose se  na Titovom trgu 3 do 31. prosinca.

 

I Z L E T I

Iz ponude izleta najavljujemo 9.12. 2021. izlet na Advent u Varaždinu. Bogati glazbeni, kulturni i zabavni program, raskošna i inovativna gastro ponuda te brojni sadržaji za sve uzraste i ukuse. Ovo  blagdansko razdoblje čini još veselijim i zanimljivijim, a Varaždin još blještavijim i šarmantnijim. U cijeni je razgled grada s vodičem i ručak uz živu glazbu na OPG-u.  Rezervacije i prijave su moguće na telefon 051 293 620 ili na šalteru u Kružnoj.

Za izlete je obavezno predočenje COVID putovnice.

 

PREVENCIJA OSTEOPOROZE

Starenja kod svakoga donosi promjene ali većina starijih osjeti fizička ograničenja. Mišići postaju slabiji, kosti se mogu stanjiti, što utječe na stabilnost i povećava se vjerojatnost za pad i ozljede koje se kod pada događaju. Osnovno pitanje je kako sačuvati zdrave kosti. Na to pitanje odgovorit će nam 8. prosinca od 16-19 sati u Kružnoj 5, stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Bit će govora o osteoporozi, a  održat će se i pregled mineralne gustoće kostiju (UTZ – denzitometrija). Broj zainteresiranih je ograničen, te vas molimo da se javite u Kružnu. Obavezna COVID potvrda.

Aktivnost je dio projekta Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati! i u potpunosti je financirano od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 7. prosinca  u 10 sati nalazimo se na Drenovi na Cvetkovom trgu kod drenovske crkve. Idemo do vodospreme i Velog vrha. Ukupno vrijeme hodnje je cca 2,5 sati ali je, u dogovoru s voditeljem, moguće skratiti ili produžiti. Obucite se sportski i slojevito te ponesite kišnu kabanicu i bocu vode.

Hodači su obišli vođenu izložbu Harterom bez harte u Muzeju grada Rijeke koja govori o počecima i kraju jednog od giganata riječke industrijalizacije. Saznali smo puno novoga tako da će nam budući posjeti kanjonu Rječine biti još draži a u skladu s „upoznaj grad da bi ga više volio”.

VJEŽBE NA OTVORENOM

Vježbe na otvorenom i dalje se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom ali s početkom u 9 sati. U slučaju lošeg vremena vježbanje se održava u zatvorenom a u dogovoru sa voditeljicom. Informacije možete dobiti i na šelteru u Kružnoj.

 Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

I za kraj poruka nonicama i nonićima, bakama i djedama da podsjete sv. Nikolu da  noćas dobro napuni čizmice.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content