Radio Rijeka, 6.2.2022.

Feb 4, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 6. veljače 2022., Klub Podvežica

 

RAD KLUBOVA

Klub Podvežica se nalazi na adresi Kvaternikova 65b. Ponedjeljkom, srijedom i petkom održavaju se vježbe pod stručnim vodstvom, a srijedom se još održava i likovna sekcija umirovljenika DAR.  Četvrtkom se od 9-11 sati mjeri krvni tlak i razina šećera u krvi.

Kroz odličnu suradnju s aktivom CK Podvežica uključujemo se u pomoć potrebitim umirovljenicima.

Uplata članarina je moguća ponedjeljkom od 10,00-11,00 sati pa pozivamo članove da obnove članarinu za 2022. godinu.

 

Klubovi i podružnice su počeli raditi po uobičajenim radnim vremenima koje možete provjeriti na našim mrežnim stranicama. Početak je godine i vrijeme je obnove članarina kako bi umirovljenici mogli sudjelovati i svim programima i aktivnostima koje nudimo. Za učlanjenje ili obnovu članstva potrebno je donijeti osobnu iskaznicu, a umirovljenici mlađi od 65 godina moraju imati i dokaz da su u mirovini. Godišnja članarina iznosi 40 kuna, a vrijedi do kraja kalendarske godine.

Klub Centar U Kružnoj 5 možete posjetiti u dopodnevnim satima od 8-12 sati, ali i popodne od 15 do 19 sati.

PREHRANA U DOMU CRVENOG KRIŽA U RIJECI

U suradnji s Crvenim križem grada Rijeke i uz potporu Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb grada Rijeke umirovljenici s primanjima manjim od 2.875 kuna imaju pravo na subvencioniranu prehranu. Objedovati mogu u Domu Crvenog križa na Pećinama od ponedjeljka do petka od 11:30 do 12:30 sati u restoranu, a subotom, nedjeljom i blagdanima ručkovi se preuzimaju na recepciji od 10 do 11 sati. 

 

U SUSRET ZDRAVLJU

U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ u veljači organiziramo sljedeće preventivne preglede:

  1. veljače od 15 do 19 sati provodit će se mjerenje i izračunavanje indeksa povezanih uz rizike od srčanožilnih bolesti i moždanog udara.
  2. veljače. od 15 do 19 sati organiziramo Savjete o zdravoj prehrani kao nastavak na prethodni susret.

Pregledi će se provoditi u klubu Centar u Kružnoj uz obaveznu najavu na šalteru osobno ili telefonom/mailom. Aktivnost se provodi u okviru projekta Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ i u potpunosti je financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

RADIONICE KORAK PO KORAK

Pri Matici umirovljenika grada Rijeke već godinama djeluju kreativne radionice pod nazivom Korak po korak. Sudjelujući u spomenutim radionicama umirovljenici mogu iskazati svoje vještine, ljubav prema umjetničkom izričaju, ali i podučiti druge u izradi različitih ukrasnih i uporabnih predmeta, te se okušati u slikanju i sudjelovati u humanitarnim akcijama. Radionice se održavaju u Verdijevoj 11, ponedjeljkom od 15 do 19 sati i po dogovoru pa pozivamo sve zainteresirane članove da se jave i priključe našim vrijednim kreativkama.

 

IZLETI

Uoči Dana zaljubljenih Valentinova vodimo vas na jednodnevni romantični izlet u Veneziu. U pratnji vodiča Livia iz Rijeke polazimo 12. veljače, a sve informacije možete dobiti na telefon 293 620.

 

REKREACIJA

GRUPNA TJELOVJEŽBA

U ponedjeljak 07.02.2022. započinju tjelovježbe u dvorani MO Krimeja. Prijave u klubu Krimeja ili na tel. 422-374, mob. 099 489 6271. Zbog ograničenog broja vježbača prednost imaju članovi kluba Krimeja. Obavezne covid potvrde.

NORDIJSKO HODANJE

U suradnji s Riječkim sportskim savezom nastavljamo s nordijskim hodanjem. Ovaj utorak 8. veljače u 10 sati nalazimo se u Kastvu ispred Fortice odakle preko Crekvine Kastavskom šumom dolazimo do križanja Zvirić. Povratak u Kastav je oko 12:30 sati. Obucite se sportski i slojevito te ponesite kišnu kabanicu i bocu vode.

BAZENI KANTRIDA

Besplatan ulaz na bazene Kantrida moguć je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30. 

Napominjemo da je za posjet bazenu neophodno obnoviti članarinu za tekuću godinu.

 FITNESS

Nastavljaju se vježbe u fitness studiju „S“ u Dvorani mladosti  na Trsatu i dvorani Zamet. Termini za vježbanje su ponedjeljak, srijeda i četvrtak, a prijave su moguće u Kružnoj odnosno direktno na lokaciji na kojoj želite vježbati. Najaviti se možete na Trsatu na broj 216-300, a na Zametu 264-043.

JOGA 

Vježbe joge nastavljaju se na Pećinama srijedom u 8:00 – 9:30, a na Zametu utorkom i petkom od 15:30 – 17:00. Obavezna predbilježba na broj 331-370 ili 091/911 13 70.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content