Radio Rijeka 8. svibnja 2022. godine

May 6, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka , Zlatne godine, 8. svibnja 2022., gostuje gđa Roža Butković

KLUBOVI

Klub Sv. Nikola, Turnić radi uobičajenim radnim vremenom.  Pridružite nam se ako ste zainteresirani za tombolu, šah, karte ili aromaterapijsku masažu.  Svoju  kreativnost možete izraziti u nekoj od sekcija kreativnih radionica. Organiziramo novu pjesničko-likovnu sekciju Haiku na kamiku gdje  možete izraziti svoju pjesničku nadarenost ili naučiti nove vještinu oslikavanja na kamenu. 

 

Svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu, medicinska sestra mjeri tlak i razinu šećera u krvi. 

Posjetite nas, a sve informacije možete dobiti na broj telefona 568-943.

 

U klubu Centar mjerenje tlaka, šećera i kisika u krvi održat će se u srijedu 11. svibnja, od 9 do 11 sati.

Pozivamo vas da se priključite radionici Zlatne ruke u izradi čarolija od reciklažnog materijala. Udahnite im svoje ideje i oživite predmete koji zovu u pomoć!

Prijava dolaska moguća je na šalteru Matice ili pozivom na broj telefona 098 215 429, a radionica će se održavati ponedjeljkom u 10 sati u Verdijevoj 11.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak, 10. svibnja, nalazimo se u 9:30 sati na platou hotela Kontinental. Nakon zagrijavanja krećemo kroz Harteru do mlina Žakalj. Ako nam vrijeme dozvoli namjeravamo produžiti do pašačkog mosta. Obucite se sportski i ponesite bočicu vode te kišnu kabanicu i kapu, u slučaju kiše.

PLANINARENJE

U subotu 14. svibnja, s planinarskim društvom Transverzalac idemo na planinarski pohod do Izvora Rječine. Polazak s Delte je u 8:30 sati, linijom 11 do Drenove, a zatim pravcem Lokve-Lopača-Izvor Rječine. Povratak iz Kukuljana je u 16:35 sati autobusnom linijom 12a. Staza nije zahtjevna.

  1. OPATIJSKA OLIMPIJADA UMIROVLJENIKA

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa  i Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti, 12. svibnja od 9:30, pozvani smo na sportsko druženje u Opatiju (trg dvorane Marino Cvetković).  Možete se okušati u bacanju kolutova, streličarstvu ili nordijskom hodanju-pješačenju.  Za sve sudionike domaćin osigurava osvježavajuće piće i voće, liječničko osoblje i voditelje.

 

PALE SU MASKE, KREĆIMO SE I VJEŽBAJMO DO DASKE

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ poziva nas na obilježavanje Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti, u subotu 14. svibnja, od 10 do 12 sati u parku Mlaka. Dođite na druženje i vježbanje, a moći ćete izmjeriti tlak i šećer u krvi. 

Također, s našom članskom iskaznicom možete doći na bazen, u teretane u dvoranama Zamet i Trsat, ili vježbati jogu u istim kvartovima. 

PROJEKTI

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na besplatnu radionicu sviranja bubnjeva, te na radionicu sviranja električne i bas gitare gitare koje se provode u sklopu projekta RiGenerAkcija! Aktivni u mirovini. Navedeni projekt provodi udruga Ri Rock u partnerstvu s Maticom umirovljenika Grada Rijeke. Za prijavu su potrebni kopija osobne iskaznice i dokaz o mirovini.

Kroz projekt Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati! provodimo i aktivnost besplatnog pravnog savjetovališta koje će se u Kružnoj ulici održavati isključivo utorkom od 8 do 11 sati. Dolazak je moguć bez najave.

Također, kroz aktivnosti spomenutog projekta, utorkom od 15 sati u Kružnoj ulici se održavaju probe mješovitog pjevačkog zbora. Pozivamo zainteresirane, a posebice muške članove, da se priključe radu zbora.

 

MIROVINSKI INFORMATIVNI CENTAR

Važna informacija za naše članove, a posebice za buduće umirovljenike, jest da je u Rijeci otvoren Mirovinski informativni centar. Cilj otvaranja je približiti mirovinski sustav korisnicima i olakšati pristup svim potrebnim informacijama vezano uz njihove mirovine. Građani će moći podnositi različite zahtjeve, te će im se izdavati razne potvrde.
 U Rijeci se informativni centar nalazi na adresi Titov trg 8a. Otvoren je radnim danom od 8 do 20 sati. Telefonski broj informativnog centra je 614 448. Dolazak je moguć bez najave.

 

Sve one koji žele pročitati i dobiti uvid u tjedan iza nas, kao i što nas čeka u tjednu koji dolazi pozivamo da posjete naše stranice: www.penzići.rijeka.hr ili Facebook stranicu.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content