Radio Rijeka, 9. listopada 2022. godine

Oct 10, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 9. listopada 2022. godine, gostuje Emil Baumgartner.

RAD MATICE

Međunarodni dan starijih osoba obilježila su i mnogobrojna popratna druženja u organizaciji Grada Rijeke, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Crvenog križa i Matice umirovljenika.

Pobjednik 17. Memorijalnog šahovskog turnira „Ivan Farkaš“ je Marijan Majnarić. Drugoplasirani je Veliqi Shaban; trećeplasirani je Petar Seša, a četvrti je Ivica Capan. Pobjednik u briškuli i trešeti je par kluba Srdoči: Željana Talijan i Edi Šegon. Drugo mjesto osvojio je također par iz istog kluba: Čakišić i Golešić, a treće mjesto osvojio je klub Krimeja: Glažar i Panić. U natjecanju za pikado prvo mjesto osvojila je ekipa kluba Drenova, drugo mjesto zauzela je ekipa kluba Belveder, a treće mjesto ekipa kluba Potok. Najbolja igračica turnira je Gordana Đuranec.

Klubovi i podružnice Matice umirovljenika grada Rijeke rade u radnom vremenu koje možete saznati na našim mrežnim stranicama.

 

RADIONICE

U sklopu EU projekta UHO u Klubu Centar, u drugoj polovici listopada 2022. godine, biti će organizirana interesantna predavanja diplomiranog psihologa koji će obraditi teme poput Učenja o psihologiji i mozgu (kako funkcionira ljudski um, kako utječe na naše ponašanje i osjećaje), Osobne učinkovitosti (kako organizirati vrijeme, kako unaprijediti svoje navike i sl.) i dr.

Prijaviti se možete putem telefona 051 212 109, e-maila ili osobno na šalteru Matice, a za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

 

MJERENJE TLAKA I ŠEĆERA U KRVI, PRAVNO SAVJETOVANJE

Mjerenje tlaka i razine šećera u krvi održat će se u srijedu, 12. listopada 2022. godine, od 9 do 11 sati, u prostorijama Matice, Kružna broj 5.

Pravno savjetovalište se održava svaki utorak, od 8 do 12 sati također u Kružnoj.

Nije potrebna prethodna najava.

 

REKREACIJA

U okviru EU projekta Učim. Hodam. Osjećam provodimo aktivnost nordijskog hodanja s kojim nastavljamo u utorak, 11. listopada u 10 sati. Okupljanje je na Drenovi, na trgu ispred crkve, odakle krećemo do Velog vrha i nazad.

S ciljem sigurnije provedbe aktivnosti, u suradnji s Domom zdravlja PGŽ-a uvodimo medicinsko osiguranje hodanja. Kod patronažnih sestara moći ćete na početku i završetku izmjeriti tlak i šećer u krvi, a iste  će nas pratiti tijekom hodanja.  Dakle, ukoliko želite izmjeriti tlak i šećer, dođite 15 minuta ranije. 

 

PLANINARENJE

U subotu, 15. listopada 2022. godine, s planinarskim društvom Transverzalac idemo putem Drenova–Saršoni–Lokva–Pulac. Sastanak će se održati na groblju Drenova s početkom u 9:00 sati. Povratak je u poslijepodnevnim satima. Staza nije zahtjevna.

 

EDUKACIJA

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante organizira besplatnu radionicu Ljubitelji čitanja 60+ na kojoj ćete uz e-čitanje moći poboljšati svoje informatičke vještine. Radionica će se održati od 24. do 28. listopada 2022. godine u periodu od 9 do 13 sati na adresi Wenzelova 2, Rijeka. Prijave se zaprimaju na šalteru Matice, ili telefonom na broj 051 212 109.

Sveučilište za 3. dob priređuje jesenji ciklus predavanja za 2022./2023 godinu. Ciklusi predavanja  iz ekonomije, psihologije i enologije  održavaju se na Filozofskom fakultetu u Rijeci, počevši od 13. listopada 2022. godine. Prijaviti se možete na telefon 051 584 861 ili e-mail: 3dob@uniri.hr, kao i za sve dodatne informacije.

 

KREATIVNE AKTIVNOSTI

Na Likovne radionice u Verdijevoj, pod stručnim vodstvom akademske slikarice, možete doći ponedjeljkom od 15 sati. Materijali su osigurani, a sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 091 941 69 33

 

EX TEMPORE 2022. – VA ZAMETE

Likovna manifestaciju „Ex tempore 2022. – Va Zamete“, u organizaciji KSO Zamet i MO Zamet održati će se u subotu, 15. listopada 2022. godine na Trgu Riječkih olimpijaca s početkom u 10 sati. Dođite na druženje i pogledajte slikanje na otvorenom.

 

IZLETI

Klub Srdoči organizira putovanje u toplice Banja Vrućica od 2. do 12. studenog 2022. godine, a članovi kluba se mogu prijaviti na telefon 099 489 6262.

Klub umirovljenika INA Rijeka organizira izlet u Istru u četvrtak, 20. listopada 2022. godine. Sve informacije možete dobiti u sjedištu kluba, u ulici M. Barača 26, srijedom od 10 do 11 sati, ili na mobitel 099 216 8484 (gospodin Fućak).

Sve informacije možete pronaći na našoj mrežnoj stranici www.penzići.rijeka.hr ili osobno na šalteru u Kružnoj.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content