Radio Rijeka, 15. svibnja 2022. godine

May 13, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 15. svibnja 2022., gostuje Nebojša Petrc

KLUBOVI

Novost u Klubu Podvežica je samostojeći pikado aparat. Pozivamo članove da srijedom od 17 do 19 sati navrate na sportsko druženje. Treći četvrtak u mjesecu imamo mjerenje tlaka i razinu šećera u krvi od 9 do 11 sati, a ponedjeljkom, srijedom i petkom vježbe pod stručnim vodstvom.

Klubovi i podružnice rade po uobičajenom radnom vremenu koje možete saznati na našim mrežnim stranicama ili na šalteru u Kružnoj ulici 5.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak, 17. svibnja, nalazimo se u 9:30 sati na platou ispred crkve na Drenovi. Nakon zagrijavanja krećemo pored vodospreme do Velog vrha i nazad. Obucite se sportski i ponesite bočicu vode te u slučaju kiše,  kišnu kabanicu i kapu.

 

PLANINARENJE

U subotu 21. svibnja, s planinarskim društvom Transverzalac idemo na planinarski pohod Krasica – Dušanovi dvori – Škrljevo. Polazak je s Delte u 8:15 sati, autobusnom linijom broj 26. Povratak iz Škrljeva je u 16:33 sati. Staza nije zahtjevna.

 

NAJAVE

IZLETI

Klub umirovljenika Srdoči u četvrtak, 19. svibnja organizira izlet u Trst uz posjet dvorcu Miramare. Informacije i prijave vrše se na broj 099 489 6262.

Klub umirovljenika INA-e Rijeka u četvrtak, 26. svibnja organizira izlet na Bled. Informacije i uplate se vrše u sjedištu kluba srijedom od 10 do 11 sati ili na broj telefona 099 216 8484 (gospodin Fućak).

Klub Krimeja 4. lipnja organizira izlet u Krapinu, Veliki Tabor i Zelenjak. Sve informacije možete dobiti na telefon 422 374 i 099 489 6271.

 

RADIONICE

Pozivamo članove da se prijave na besplatne radionice na temu e-čitanja za osobe starije životne dobi koje će se održati od 13. do 17. lipnja, od 9 do 13 sati, u Ustanovi za obrazovanje odraslih Dante (Wenzelova 2). Teme koje će se obraditi su traženje informacija i pretraživanje e-kataloga u knjižnicama, uređaji i aplikacije za čitanje e-knjiga, čitateljski klubovi, organizacija književnog događaja. Broj polaznika je ograničen te su obavezne prijave telefonom, mailom ili osobno na šalteru u Kružnoj.

 

o Njima i Predmetima

Riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti poziva umirovljenike na besplatnu radionicu pod nazivom o Njima i Predmetima. Cilj radionice je istražiti priče o predmetima koji su nam važni i dio su našeg života, te im dati novu vrijednost.

Radionica se održava u petak i subotu, 20. i 21. svibnja, od 9 do 13 sati. Informacije i prijave vrše se na broj telefona 492 615 ili na e-mail, ivana.lucic@mmsu.hr

 

Pozivamo vas da se priključite radionici Zlatne ruke u izradi čarolija od reciklažnog materijala. Prijava dolaska moguća je na šalteru Matice ili pozivom na broj telefona 098 215 429, a radionica će se održavati ponedjeljkom u 10 sati, u Verdijevoj 11.

 

Povodom obilježavanja Hrvatskog dana šećerne bolesti, Svjetskog dana hipertenzije, EU dana debljine te Dana zdravih gradova, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Grad Rijeka, a u suorganizaciji Medicinske škole Rijeka, organiziraju javnu tribinu Brini za svoje zdravlje. 

Tribina će se održati u Gradskoj vijećnici,  18. svibnja  od 10:30 do 12:30 sati.

 

Tišina na sedmercu

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka otvara se, 17. svibnja u 12 sati, izložba Tišina na sedmercu, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja. Izložbu možete pogledati do 30. svibnja.

 

PROJEKTI

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na besplatnu radionicu sviranja bubnjeva i sviranja električne i bas gitare koje se provode u sklopu projekta RiGenerAkcija! Aktivni u mirovini. Navedeni projekt provodi udruga Ri Rock u partnerstvu s Maticom umirovljenika Grada Rijeke. Za prijavu su potrebni kopija osobne iskaznice i dokaz o mirovini.

Kroz projekt Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati! najavljujemo i besplatan pregled madeža u suradnji s Nastavnim zavodom Primorsko-goranske županije. Pregled će se održati 25. svibnja u Klubu Centar od 16 do 19 sati. Prijave su obavezne, a vrše se na broj telefona 212 109, ili osobno na šalteru u Kružnoj.

U sklopu istog projekta, u Klubu Podvežica, u srijedu 25. svibnja s početkom u 18 sati, održat će se radionica Kako funkcionira pamćenje i možemo li sposobnost pamćenja vježbati? Radionicu provodi diplomirana psihologinja, a prijave se vrše u klubu i na broj telefona 459 817.

 

Sve one koji žele dobiti uvid u tjedan iza nas, kao i što nas čeka u tjednu koji dolazi, pozivamo da posjete naše stranice: www.penzići.rijeka.hr ili Facebook stranicu.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content