Radionica “Crtanje fraktala” u Rijeci

Nov 28, 2016 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Isprobajte metodu art terapije – Radionica “Crtanje fraktala” namijenjena je svima koji uživaju u crtanju, osobnom razvoju, inovacijama i dobrom druženju.

Metoda crtanja fraktala

Crtanje fraktala je nova forma art terapije. Terapijsku metodu osmislila je Tanzilia Polujahtova, klinička psihologinja i obiteljska psihologinja koja radi i djeluje u Rusiji. Od 1991. godine, kada je osmišljena ova metoda, Tanzilia Polujahtova napravila je mnogobrojne kliničke testove i studije koje pokazuju činjenicu da su se ljudi koji su crtali fraktale brže oporavljali od svojih bolesti.

Tehnika crtanja fraktala ne utječe pozitivno samo na oporavljanje od bolesti i različitih negativnih stanja. Ona također daje odgovore na pitanja kako upoznati samog sebe, kako dobiti pristup informacijama skrivenima u dubinama naše podsvijesti, kako naučiti prepoznati svoje životne ciljeve i ostvariti svoja postignuća te kako se podignuti na novu razinu u razvoju.

Prema riječima  psihologinje Polujahtove fraktalni crtež je energetski crtež. Njegova vibracija prodire u naše tijelo, misli i osjećaje. Crtajući fraktale mi se otvaramo višoj svijesti te oslobađamo kreativnu energiju. Povezujemo se sa bićem koje je izvor sreće, veselja, zadovoljstva i svih duhovnih vrijednosti. U svijetu apstraktnih boja i linija dobivamo mjesto u kojem misli nestaju. Ostaje samo duh spojen s višim vibracijama. Crtanjem fraktala uranjamo u meditativno stanje u kojem postoje samo sklad i ravnoteža. Dok crtamo, mi se mijenjamo. Otvaramo se novim mogućnostima. Crtanjem stvaramo kreativan pristup životu i njegovim problemima.

Radionica će se održati 3.-4.prosinca 2016. u Rijeci u Centru za odgoj i obrazovanje, Senjskih uskoka 2, pod vodstvom Martine Kosec.

Informacije i prijave za radionicu “Crtanje fraktala” u Rijeci:
Martina Kosec, prof.
M:   +385(0)915671073
E:    martina@puni-potencijal.hr

fraktali

O tehnici

Na radionici ćete dobiti informacije o nekoliko vrsta fraktala – dijagnostički i korekcijski fraktali, grupni fraktali, fraktali u svrhu ispunjenja želja, umjetnički fraktali.

Za sve vrste fraktala tehnika crtanja je ista. Crtež se izvodi zatvorenih očiju. Vrijeme crtanja ovisi o vrsti fraktala. Po završetku crteža, crtež se boja drvenim bojicama. Boje se odabiru intuitivno, ili prema njihovoj funkciji.

Znanost je otkrila da boja ima znakovito značenje na ljudsko zdravlje i raspoloženje. Kada crtamo fraktale mi se koncentriramo na boju. Boja dopire kroz naše oči i uzrokuje terapeutski efekt. Svaka boja ima drugačije djelovanje. Za vrijeme crtanja korekcijskih fraktala koriste se terapeutske kombinacije boja. Uz njihovu pomoć osoba može napraviti korekciju vlastitog unutarnjeg stanja.

Kome je namijenjeno?

Ova metoda namijenjena je svima onima koji žele riješiti svoje životne probleme kao i onima koji u tome pomažu drugima  – psiholozima, terapeutima, učiteljima, odgajateljima, liječnicima, roditeljima, kao i svima koji rade na samospoznaji i osobnome razvoju.

Može se crtati i u paru. Ako crtamo u paru možemo se bolje upoznati. Možemo otkriti novi magični put komunikacije. Crtajući zajedno bolje se možemo razumjeti, možemo učiti jedni od drugih. Riješiti probleme zajedno.

Jedna osoba crta linije, a druga boja. Iako je vrlo zabavno, ne crta se u svrhu zabave. Jedan mali dio života jedne osobe spaja se sa životom druge osobe. Osoba čije linije mi bojimo ima priliku da se osjeća bolje, osjeća našu podršku i pomoć. Ako je osoba bolesna može se oporaviti, ako je osoba tužna može se razveseliti.

Crtanje fraktala je također vrlo lijep i koristan način da provedete vrijeme s obitelji. Djeca uživaju crtati fraktale.

Dojmovi polaznika s radionica

– Vladala je velika pozitivna energija.

– Oslobađa kreativnu energiju i potencira osobni razvoj.

– Izgledalo je zanimljivo kad sam pročitala preko interneta, a otvorilo se kompletno novo područje koje me jako zanima i veseli. Hvala!

– Za vrijeme crtanja fraktala osjećam da se nalazim u sigurnom utočištu. Slično kao prilikom čitanja neke dobre knjige. Vanjski svijet iščezne, a opterećujuće misli ispare. U pozadini čujem umirujući glas voditeljice i sve je u ravnoteži. Zahvalna sam na tome.

– Jednostavna tehnika kojom se postižu veliki rezultati

– Osjetila sam kako počinjem uranjati u samu sebe, polako se put razgrće. Fraktali otvaraju niz mogućnosti da poradiš na sebi, izvučeš iz sebe nešto što je možda skriveno, zakopano, a s druge strane to je toliko slojevito i čarobno, s brojnim mogućnostima. Osjećala sam se kako se otvaram u slojevima i pri tome se osjećam uzvišeno i u nekoj novoj dimenziji, drugačija, a opet ista.

– Novo, dražesno, korisno, snažno, jako radosno!

– Veliki porast energije nakon što se započne crtati fraktal, nestaju misli, osjeća se potpuna mentalna opuštenost i mir. Kao vrsta meditacije.

– Otvaranje potpuno novog područja izražavanja kreativnosti koja ciljano (umno) može biti usmjerena za osobni razvoj. Izuzetno značajna i snažna tehnika za razvoj svijesti i stabiliziranje podsvijesti!

Milena Pađen Brnelić

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content